Volgend jaar augustus 2024 viert Curiosityworld haar 15-jarig bestaan, een mijlpaal die ik niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Maar laten we eerst terugblikken op het afgelopen jaar, 2023.

Het afgelopen jaar kenmerkte zich opnieuw door vertrouwde activiteiten. Curiosityworld werd veelvuldig benaderd om haar bijdrage te leveren aan schoolprojecten en schoolthema’s. Ook de kindercolleges en workshops bij verschillende bibliotheken behoren tot haar vaste programmaonderdelen. Curiosityworld waardeert de goede samenwerking met diverse partijen als TryOut Tilburg, Summers’Cool (Udenhout), SynerKri (Krimpen a/d IJssel), Stad en Natuur (Almere), zelfstandig pedagoog Sanne (Oisterwijk), Ruimtevaartschool i.s.m. Natuurmuseum Brabant, Bibliotheek MB, Contour de Twern en Ontdekstation, etc.

Een bijzondere uitnodiging afgelopen jaar kwam van IKEA om een bijdrage te leveren aan een nieuwe productlijn ‘Space’. Op 23 september gaf Curiosityworld doorlopende workshops in het ‘Sterrenpark’ Dordrecht wat zeer inspirerend was. Zaterdag 2 september heeft Curiosityworld – voor het eerst – een zelfgeschreven voorleesverhaal gedeeld met volwassenen als onderdeel van Zomerverhalen op Zenit. Ook heeft CW een op maat BSO pakket (DIY) over vulkanen samengesteld voor de buitenschoolse opvang.

NB: Donderdag 28 december a.s. wordt 2023 afgesloten met een laatste lezing en een workshop bij Kasteelmuseum Wijchen, waar op dit moment een tentoonstelling te zien is over de IJstijd.

Kortom, het afgelopen jaar bracht mij opnieuw over vele snelwegen, naar prachtige plaatsen, de ‘binnenkant’ van vele gebouwen en veelzijdige ontmoetingen met kleine en grote mensen.

Deze onderwerpen kwamen in 2023 zijn bod:

Ontdekkingsreizigers, Dinosaurussen, Fossielen, Maan, Piramides van Egypte, Planeten, Vulkanen, Heelal, Noordpool, Ruimtevaart, Hiërogliefen, De Wereld, Klimaat en Water, Seizoenen, Water, Schelpen, Marskolonisten en Steentijd.

Hoewel Curiosityworld een positief en succesvol jaar heeft doorgemaakt, wil ik op dit moment ook stilstaan bij het verlies van enkele dierbaren uit mijn directe omgeving.

Fijne Feestdagen en hartelijk dank aan allen die hun vertrouwen hebben geschonken aan Curiosityworld, opgericht in 2009 door Sandra van Dam.