Kindercollege en workshop Vulkanen bibliotheek Eindhoven

Laden Evenementen

Kindercollege en workshop: Vulkanen

Wisten jullie dat er overal op aarde vuurspuwende bergen zijn die tot ieders verbeelding prikkelen? Vooral net over de grens in de Eifel, daar liggen veel slapende vulkanen die ons heel wat te vertellen hebben. Het is een boeiend gebied waar we prachtig ‘vulkanisch materiaal’ kunnen vinden, allemaal dankzij die vroegere actieve vulkanen. Maar laten we eens dieper graven. Wat zijn vulkanen eigenlijk? Hoe ontstaan ze en welke vulkanen zijn interessant om beter te leren kennen?

Na de lezing gaan we aan de slag tijdens een leuke workshop. We gaan samen mooie (gesjabloneerde) vulkanendoosjes maken, compleet met een echte vulkaansteen. Niemand verlaat de workshop met lege handen!

Deze workshop wordt gegeven door Curiosityworld.

NB: je kunt je niet meer opgeven. VOLGEBOEKT.


Wist je dat een bibliotheekabonnement voor jeugd gratis is? Volwassenen kunnen al voor €19,- per jaar een abonnement afsluiten. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Tijdens de activiteiten van de Bibliotheek Eindhoven worden er mogelijk foto’s gemaakt, voor eventueel gebruik op social media of in gedrukte of online uitingen. Bij lezingen brengt de fotograaf met name de spreker in beeld en de ruimte als geheel. Heb je hier bezwaar tegen? Geef dit dan aan bij de fotograaf.

 

Ga naar de bovenkant