Kinderboekenweek Hiërogliefen Rotterdam

Laden Evenementen

Workshop: Hiëroglyfen uit het oude Egypte (8-12 jaar)

 Van 11 oktober 2020 15:15 tot 11 oktober 2020 16:45

Kun jij lezen wat hier staat? Leer de Hierogliefen uit het Oude Egypte kennen en schrijf ze zelf!

Kun jij lezen wat hier staat? Vast niet, maar straks wel een beetje. Weet je wat dit is? Dit is een heel oud schrift. Het schrift is geschreven door de ‘Oude’ Egyptenaren. We noemen dit schrift: hiërogliefen. Hiërogliefen lijken op een geheimschrift, want niet iedereen kon dat vroeger lezen, laat staan schrijven. In Egypte vind je nog steeds deze ‘heilige tekens’. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden op oude tempels en in piramides. Maar wat zijn hiërogliefen eigenlijk? Het zijn tekens en kleine tekeningen. Je kunt het vergelijken met een soort alfabet maar niet van letters maar van tekens, klanken en soms hele woorden. In deze workshop proberen we het ‘geheimschrift’ uit het Oude Egypte te kunnen lezen en te begrijpen. We duiken ook in de geschiedenis van het Oude Egypte, het ontstaan van de hiërogliefen, de rol van veldheer Napoleon, het fort in Alexandrië, de codekrakers en nog veel meer. We gaan in de workshop zelf ook in hiërogliefen schrijven. Wat dacht je van je eigen naam op een echt stuk papyrus (papier van riet) uit Egypte?! Door Sandra van Dam van Curiosityworld.

Er zijn alleen kaartjes verkrijgbaar voor kinderen. Vanwege de corona maatregelen kunnen er geen volwassenen bij de activiteiten aanwezig zijn. Volwassenen kunnen in de buurt van de zaal of elders in de bibliotheek op hun kind wachten.

  • Locatie: Foyer, begane grond
  • Toegang: gratis voor leden/ € 2,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: via de button vanaf 7 september
Hier aanmelden: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/activiteiten/agenda/evenement/19515-workshop-hieroglyfen-uit-het-oude-egypte-8-12-jaar
Ga naar de bovenkant