Kinderboekenweek Geheimschrift op Kleitablet – Rotterdam

Laden Evenementen

Workshop: Geheimschrift op kleitablet (8-12 jaar)

 Van 11 oktober 2020 13:15 tot 11 oktober 2020 14:45

Waar komt ons ABC vandaan? Duik in de geschiedenis van het schrift en schrijf daarna zelf in spijkerschrift een geheime boodschap!

De Geschiedenis van het Schrift is leerzaam én interessant. We starten met een vlotte lezing over het schrift en beginnen in de prehistorie. Daarna maken we de overgang naar de historie waar we het ontstaan van ons schrift zullen ontdekken. De eerste kleitabletten met het spijkerschrift verschijnt, maar hoe is dit in zijn werk gegaan en welk volk had het spijkerschrift bedacht? De Egyptenaren gebruikten hun eigen schrift, het hiërogliefenschrift. We ontdekken waar het alfabet vandaan komt, het monnikenwerk, de uitvinding van de boekdrukpers, de kroontjespen, lei en griffel en eindigen met de tablet.

Na de lezing is het tijd voor een superleuke workshop. Je kunt kiezen voor spijkerschrift of geheimschrift. We werken met klei. Door Sandra van Dam van Curiosityworld.

Er zijn alleen kaartjes verkrijgbaar voor kinderen. Vanwege de corona maatregelen kunnen er geen volwassenen bij de activiteiten aanwezig zijn. Volwassenen kunnen in de buurt van de zaal of elders in de bibliotheek op hun kind wachten.

  • Locatie: Desideriuszaal, 1e verdieping
  • Toegang: gratis voor leden/ € 2,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: via de button vanaf 7 september

 

Ga naar de bovenkant