Kinderboekenweek Buitenaards leven Bibliotheek Vlijmen

Laden Evenementen

De Kinderboekenweek staat in 2018 in het teken van vriendschap. In de Bibliotheek van Vlijmen benaderen Jeugdtheater Niks en van Alles en Sandra van Curiosity World vriendschap vanuit ruimtelijk perspectief.

Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt! Hoe cool is dat? Toch? Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving? Hoe zou het eerste contact eigenlijk verlopen? Vriendschappelijk of juist vijandig? Vriendschap komt van twee kanten, het is ‘geven en nemen’.

Maar stel dat we nu echt in contact komen met buitenaardse wezens. Zouden de buitenaardse wezens op ons lijken? Zouden we elkaar kunnen begrijpen? In de jaren ’70 is met de sonde Pioneer 10 de Gouden Plaat met inscripties gelanceerd. Op de plaat staat precies waar de aarde zich bevindt in het Zonnestelsel én er staat een belangrijke boodschap op. Of zouden we contact kunnen leggen via de zgn. Areciboboodschap.
Na een komische theater act door Jeugdtheater Van Niks en Van Alles, volgt een spannende, interessante lezing door Sandra over het leggen van contacten en het maken van contacten met verre beschavingen. We maken een reis in het hier en nu.

De lezing is geschikt voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de Basisschool

Vrijdag 12 oktober 16.00 uur
Burgemeester Zwaansweg 2 Vlijmen

Aanmelden via de website van de bibliotheek.

Informatie over het thema van de Kinderboekenweek, Buitenaards leven, klik hier.

Ga naar de bovenkant