Kinderboekenweek 20192019-05-07T17:15:43+00:00

KINDERBOEKENWEEK 2019

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops in het kader van de Kinderboekenweek.

Op reis…

Op de website van de Kinderboekenweek is te lezen dat op “maandag 26 november in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen bekend werd gemaakt dat Anna Woltz het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek mag schrijven. Dat astronaut André Kuipers het Prentenboek van de Kinderboekenweek gaat schrijven en dat Natascha Stenvert de illustraties mag verzorgen. Thema:  Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. 

Ook wij gaan op reis en maken gebruik van verschillende voertuigen. Waar we naar toe gaan? Je kunt kiezen: Op Reis naar de Maan of op Reis door de Ruimte.

Op Reis naar de Maan / geschikt voor groep 1 t/m 8 

Steeds vaker hoor en lees je in de media en betrokken organisaties dat we terug gaan naar de Maan. Het is tenslotte alweer 47 jaar geleden dat we voor het laatst op de Maan zijn geweest. Waarom nu pas en waarom niet eerder? Wat speelde vooraf om de eerste man op de Maan te krijgen. We blikken terug in de tijd en kijken vooruit. Als we toch op de Maan zijn, hoe ziet de Maan van dichtbij eruit en waar komen die vele gaten vandaan? Heb je ooit het gezichtje op de Maan gezien en hoelang doe je erover om naar de Maan te gaan met verschillende vervoersmiddelen? Kortom: we gaan met z’n allen fijn naar de Maan.

Optie: workshop Maan
In de workshop wordt stap voor stap de Maan nagemaakt. Gefaseerd verwerken de kinderen de info die zij tijdens de kindercollege hebben gehoord. We werken o.a. met klei, lavasteentjes en papier.

Op Reis door de Ruimte / geschikt voor groep 5 t/m 8 / voorkeur alleen kidscollege en/of workshop op aanvraag

Ga mee de ruimte in en laten we eens wat dieper ingaan wat de ruimte nu precies is en waarom het er zo gevaarlijk kan zijn. Wat is de ruimte en wanneer ben je er? We werpen een blik vanuit de ruimte naar de aarde. Hoe gaat het met de aarde en als we toch boven de aarde hangen, waar hangen we dan in? En met welk vervoersmiddel kom je er? Hoe keek men vroeger naar de ruimte en welke vervoersmiddelen werden toen allemaal bedacht om de ruimte te gaan verkennen en hoe verkennen we nu de ruimte? Wat staat allemaal te gebeuren op het gebied van ruimtevaart van nu? We kijken naar het verleden, we kijken wat er nu gebeurt op het gebied van ruimtevaart en wat er voor de toekomst gepland staat.

Kinderboekenweek 2019 wordt gehouden van woensdag 2 oktober t/m zondag 13 oktober 2019. Boeken via: info@curiosityworld.nl. Bedankt!

Kinderboekenweek 2019 Op Reis naar de Ruimte
Kinderboekenweek 2019
Kinderboekenweek 2019
Neem contact op om deze activiteit te boeken