MARS, BEWOONBAAR OF NIET

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over Mars

Mars, bewoonbaar of niet (groep 5 t/m 8)

Na de Maan is Mars één van de populairste hemellichamen die we kennen. Mars is de vierde planeet van ons Zonnestelsel en staat tussen de aarde en Jupiter in. Planeet Mars, is ook één van de meest bezochte planeten van ons zonnestelsel. De rode planeet is een planeet die de mensheid al een paar eeuwen bezighoudt. Maar waarom? Wat maakt Mars zo bijzonder? Waarom sturen wij regelmatig ruimtesondes en landers naar Mars?

Marssonde Mariner 4 was in de jaren ’60 de eerste geslaagde Amerikaanse onbemande ruimtemissie naar Mars. Het doel van deze vlucht was om opnames van de planeet te maken. Kijken of er leven is en onderzoek te doen naar eventuele stralingsgordels bij Mars. Toen Mariner 4 foto’s terugstuurde naar de aarde, was men toch enigszins teleurgesteld, maar waarom? Na de Mariner volgden vele, vele onderzoeksvluchten. De ontwikkelingen over deze planeet en het zoeken naar water en ‘leven’, staat centraal in het thema Mars, bewoonbaar of niet.

Na de lezing volgt de Marsworkshop (optie). We gaan natuurlijk Mars zo echt mogelijk namaken en maken gebruik van klei, rode poeders, lava- en puimstenen, etc.

mars