Mammoeten
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaalNB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Mammoeten

Elk natuurhistorisch museum heeft wel een mammoetskelet staan waar je vaak langs slentert en even een blik op werpt. Je kent de skeletten inmiddels wel en vaak worden de bijbehorende leesbordjes ook overgeslagen. Dan schuifel je weer door naar de volgende opstelling. Je ziet een heleboel botten in de vitrine liggen met mooie plaatjes op de achtergrond hoe het beest eruit heeft gezien. Vlug door naar de volgende opstelling… Althans zo kan het gaan.

Kinderworkshop MammoetenWe kennen allemaal de mammoet, maar laten we eens echt dit dier van dichtbij gaan bekijken. Wat weet jij over de mammoet? Waar komt dit zoogdier vandaan en hoe heeft hij zich in de loop van duizenden jaren ontwikkeld. Wat was zijn leefgebied, wat at hij en waarom is hij uitgestorven?

Op al deze vragen wordt in deze workshop antwoord gegeven. We starten met een doelezing en gaan daarna aan de slag. We gaan de mammoet helemaal namaken alsof hij weer tot leven komt!

 

kinderworkshop mammoeten

Meer informatie over Mammoeten?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636