HUNEBEDDEN

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over hunebedden

Hunebedden (groep 5 t/m 8)

Piramiden, Stonehenge, hunebedden… wat hebben ze allemaal gemeen?

Juist, iets mystieks. Bij Stonehenge gaat het niet alleen om stenen die in een cirkel staan en bij de hunebedden zijn niet zomaar stenen op elkaar gestapeld. Verschil: Stonehenge staat in Engeland en de hunebedden in Nederland. Waar vind je hunebedden en wat zijn het? OK, een tipje van de sluier. Hunebedden (of dolmens) zijn prehistorische grafkelders, maar niet zomaar grafkelders. In deze grafkelders werden belangrijke mensen begraven net als de Egyptische farao’s uit de eerste dynastieën die in piramides werden begraven.

Ga mee terug in de tijd met de kindercollege over hunebedden. Terug naar het Trechterbekervolk, terug naar het mooie aardewerk dat zij hebben nagelaten.

We starten met een leuke lezing over hunebedden, gevolgd door een keileuke workshop. Je voelt hem al aankomen. Precies! We gaan een mooie hunebed namaken en gebruiken natuurlijke materialen. En wie Curiosityworld inmiddels kent, zo puur en zo echt mogelijk. Dus met echte stenen en zo veel mogelijk natuurlijk materiaal.

Hunebedden
Hunebedden