Dinosaurussen
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaalNB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Dinosaurussen

Dinosaurussen, wie kent ze niet. Niemand heeft ze ooit in levende lijve gezien en toch kent iedereen wel een dinosaurussoort te noemen. Ze blijven ons fascineren en dat begint al op hele jonge leeftijd. Zou dat niet te maken hebben met een beetje commercie? Niet erg, want wat kunnen we ontzettend veel leren over deze groep die zo’n 230 miljoen jaar geleden op het toneel verscheen.

We starten met een leerzame doe-lezing. Niet alleen die imposante dinosaurussen komen voorbij maar ook de wat kleinere soorten. Waarom zijn ze eigenlijk uitgestorven en waardoor is dat veroorzaakt? Kunnen we nog iets terugzien op aarde van dat Grote Uitsterven? Ja zeker! De zgn. KT grens. Dit en nog veel meer komt allemaal aan bod in deze boeiende en inspirerende les over dinosaurussen.

Na de lezing gaan we aan de slag met allerlei dinosaurus opdrachten. Naast een kennisquiz met leuke prijzen maken we dinosaurusdoos, je weet wel, voor je collectie. De workshop dinosaurussen wordt gecombineerd met de workshop fossielen. 

kinderworkshop Dinosaurussen
Dino's
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 5 t/m 7 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal

NB: Onderwijs: Onderbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Dino’s… de top 10 van populairste dieren

Vraag aan een jong kind welke dieren hij/zij kent. Wedden dat hij/zij naast ‘hond’, ‘poes’, ‘paard’ ook dino zegt. Met andere woorden, dino’s zijn hot en dat wordt mede aangewakkerd door de commercie, films en media.

Daarom is het goed om even stil te staan wat dino’s precies zijn en waar ze bijvoorbeeld vandaan kwamen. We gaan een klein beetje de diepte in maar ook weer niet te diep. Er is nog altijd plek voor de knuffeldino.

Na de doe-lezing is het tijd voor leuke dino-opdrachten. Welke opdrachten dat zijn, daar komen de kinderen vanzelf achter.

Spannend hoor!

kinderworkshop Dinosaurussen

Meer informatie over Dinosaurussen?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636