DINOSAURUSSEN

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over dinosaurussen

Dinosaurussen (groep 5 t/m 8)

Dinosaurussen, wie kent ze niet. Niemand heeft ze ooit in levende lijve gezien en toch kan iedereen wel een dinosaurussoort noemen. Ze blijven ons fascineren en dat begint al op hele jonge leeftijd. Zou dat niet te maken hebben met een beetje commercie? Niet erg, want wat kunnen we ontzettend veel leren over deze groep die zo’n 230 miljoen jaar geleden op het toneel verscheen.

We starten met een leerzame lezing. Niet alleen de imposante dinosaurussen komen voorbij maar we kijken ook naar de sporen, de eigenschappen, de groepsindeling, de benaming van de sauriërs, etc. En, waarom zijn ze uitgestorven en waardoor is dit veroorzaakt? Kunnen we nog iets terugzien op aarde van dat Grote Uitsterven? Ja zeker! Bijvoorbeeld bij zgn. KPt- grens. Dit en nog veel meer komt allemaal aan bod in deze boeiende en inspirerende les over dinosaurussen.

Na de lezing gaan we aan de slag met het maken van een landschap met (een) dinosaurussen. Zowel het landschap als een dinosaurus wordt zo natuurgetrouw nagemaakt. We werken o.a. met klei.

Dinosaurussen