DINOSAURUSSEN

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over dinosaurussen

Dinosaurussen (groep 5 t/m 8)

Dinosaurussen, wie kent ze niet. Niemand heeft ze ooit in levende lijve gezien en toch kan iedereen wel een dinosaurussoort te noemen. Ze blijven ons fascineren en dat begint al op hele jonge leeftijd. Zou dat niet te maken hebben met een beetje commercie? Niet erg, want wat kunnen we ontzettend veel leren over deze groep die zo’n 230 miljoen jaar geleden op het toneel verscheen.

We starten met een leerzame lezing. Niet alleen de imposante dinosaurussen komen voorbij maar kijken ook naar zijn sporen, de eigenschappen, de groepsindeling, de benaming etc. En, waarom zijn ze uitgestorven en waardoor is dit veroorzaakt? Kunnen we nog iets terugzien op aarde van dat Grote Uitsterven? Ja zeker! De zgn. KPt- grens. Dit en nog veel meer komt allemaal aan bod in deze boeiende en inspirerende les over dinosaurussen en (fossielen).

Na de lezing gaan we aan de slag met diverse dinosaurus opdrachten. Er kan gekozen worden voor een grote dino quiz of het maken van een dinosaurusdoos of een landschap met dinosaurussen. De workshop dinosaurussen wordt gecombineerd met de workshop fossielen.

Dinosaurussen