WEEKEND VAN DE WETENSCHAP 2021

Curiosityworld is deelnemer aan het Weekend van de Wetenschap.

Het eerste weekend van oktober staat volop in het teken van Wetenschap en Technologie. Vorig jaar kon het evenement vanwege Covid-19 niet doorgaan. Hopelijk kunnen we in 2021, op 2 of 3 oktober een activiteit organiseren voor kinderen, families en geïnteresseerden.

Het programma zal in de loop van 2021 worden bekend gemaakt. Het is geheel afhankelijk hoe we voor oktober 2021 er voor staan.

Sandra van Dam – 31 december 2021

Weekend van de Wetenschap

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.

Ontdek de wetenschapper in jezelf! / Curiositworld  met thema: uitvinders en uitvindingen

Op zaterdag 2 oktober organiseert de Bibliotheek Oss van 11.00 tot 16.00 uur een gevarieerde dag boordevol presentaties en doe-workshops op het gebied van Wetenschap. Speciaal voor de jeugd, maar leuk voor jong en oud!

Graag laten we jou op deze dag samen met allerlei experts zien wat voor wetenschappelijke kennis ingezet wordt bij bedrijven en organisaties in Oss. Hoogwaardige kennis om innovaties te realiseren, maar ook nieuwe technieken die toegepast worden of ontwikkelingen die op ons af komen.

Kom ontdekken en krijg een ijsje toe!
Heb jij een wetenschapper in je? Kom het ontdekken bij Bibliotheek Oss en Museum Jan Cunen. Bij binnenkomst krijgt elk kind een stempelkaart. Elke activiteit die je doet levert een stempel op. Met een volle stempelkaart kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap een gratis ijsje halen bij ijssalon Venezia op de Heuvel in Oss.

Workshop ‘Hoe word ik uitvinder’ (8-12 jr)

Sandra van Dam van Curiosityworld vertelt over de passie en het uithoudingsvermogen van verschillende uitvinders en je gaat daarna zelf en met Innatoss aan de slag met verschillend materiaal.

Neem contact op om deze activiteit te boeken