LANDELIJKE STERRENKIJKDAGEN 2023

Laat je informeren onder de sterrenhemel

De Landelijke Sterrenkijkdagen worden gehouden op 24 t/m 26 februari 2023.

Curiosityworld neemt geen deel (meer) aan de Landelijke Sterrenkijkdagen (meer). Het is mooi om mee te liften op de bekendheid hiervan maar je hebt het weer nooit in de hand. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar zelfgekozen dag met helder weer. A

Wil je een keer mee met Curiosityworld? Meld je dan aan voor de interesse lijst. Je wordt opgenomen in een Whatsapp groep. Deze Whatsapp groep is momenteel niet on line. Deze gaat online wanneer er geen corona maatregelen meer zijn.

Aanmelden voor de interesselijst verloopt via: info@curiosityworld.nl onder vermelding van je naam en 06 nummer.

Een terugblik naar het verleden…

Uren heb ik als tiener, samen met mijn sterrenkunde vrienden doorgebracht op zolder van de Zeevaartschool in Rotterdam. De 15-cm Zeistelescoop die nu opgesteld staat bij sterrenwacht Mercurius, was ‘onze’ telescoop. Als afdelingscoördinator van de JWG (afdeling Rijnmond) was het tijdens zo’n Nationale Sterrenkijkavond altijd erg (gezellig) druk.

Een stukje uit mijn verslag van 3 maart 1990. “Toen Martijn en ik klaar waren met timmeren (er was een ruit gebroken) gingen we naar beneden en zagen dat het al ontzettend druk was geworden. We deelden de mensen in groepjes in en namen ze in 15-tallen mee naar boven naar onze telescoop. De avond verliep vlot en het werd al gauw 23.00 uur toen het afgelopen was. We sloten de boel af”. 

Sterrenkijkavond