NACHT VAN DE NACHT 2022

Wie is er ook nieuwsgierig als het donker is?

“Laat het donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting”.

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 17e keer georganiseerd op zaterdag 29 oktober 2022.

Curiosityworld nodigt u graag uit deel te nemen aan de Nacht van de Nacht dat geheel in het teken staat van ‘Hoe donker is donker?’

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Curiosityworld een Nacht-van-de-Nacht speurtocht gemaakt. De speurtocht bevat wetenschappelijke feitjes, sterrenkunde opdrachten en bedenkingen bijvoorbeeld: sta eens stil hoe donker het nu eigenlijk is in Nederland, in je eigen woon- en leefomgeving. Is het nog wel donker genoeg en wat voor effect heeft lichtvervuiling op ons milieu?

De speurtocht kan op zaterdag 29 oktober 2021 vanaf 18.30 uur bij Curiosityworld worden opgehaald. Latere details volgen dit jaar (juli 2021). Het voordeel is dat we geheel weer onafhankelijk zijn en de Nacht van de Nacht door kunnen laten gaan. Dus bij bewolking gaat het door. Lekker in beweging en je steekt er ook nog wat van op tijdens zo’n ‘nacht’.

Noteer in ieder geval in de agenda, 29 oktober 2022 en wees welkom! Vooraf melden is wenselijk vanwege het drukken van de speurtocht. Er staat een kleine vergoeding tegenover t.b.v. het drukwerk en voorbereidingstijd.

Sandra van Dam – 24 december 2021

Nacht van de Nacht