GRIEZELS EN MYSTERIES

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over griezels en mysteries

Griezels en mysteries (groep 5 t/m 8)

Tijdens de Kinderboekenweek 2017 was dit een populair thema, maar – achteraf gezien – het thema is tijdloos. Mysteries zullen altijd blijven bestaan en niet alleen tijdens een Kinderboekenweek. We gaan door met dit spannende doch inhoudelijk thema. Mocht je de lezing en de workshop hebben gemist, dan is dit je kans.

We gaan wetenschappelijk griezelen en ontdekken via de Mystieke Driehoek allerlei verhalen over griezels, monsters en raadsels op aarde, onder water en in de ruimte. Diep in de zee zwemmen allerlei vreemde wezens rond. Sommigen geven licht, andere dieren hebben een grotere bek dan hun lijf. In het diepe meer van Schotland gaan we op zoek naar een Plesiosaurus, Nessie genaamd maar bestaat hij echt of is hij nep?

Na een bezoek gebracht te hebben aan Altlantis maken we op aarde een reis langs de mythes rondom spoken, heksen en geesten. Waar komen de verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek? We verlaten, tot slot de aarde en stijgen op naar de Ruimte. Hoe zat het ook alweer met het Gezicht van Mars, wat is een Zwart Gat en bestaat er leven op andere planeten?

Kortom, we gaan een spannende reis maken langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap.

Na de lezing volgt een workshop over spoken, griezels, diepzeedieren en nog veel meer. We werken met papier en natuurlijk gaan we geen hele enge dingen laten zien want iedereen moet gewoon ’s avonds weer lekker in slaap kunnen vallen.

Griezels en Mysteries
Griezels en Mysteries