Kinderworkshop archeologie
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal

NB: Onderwijs: Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Archeologie

Als ik in mijn collectie kijk, zie ik een heel knipselarchief over archeologische opgravingen in Nederland, in alle provincies van Nederland, in bepaalde streken zoals de Hoeksche Waard en opgravingen die in het buitenland zijn gedaan. Als ik in mijn archief kijk zie ik een verzameling over de geschiedenis van kastelen, van scheepswrakken, van de Middeleeuwen, etc.

Met de aanleg van wegen, stadswijken, rioleringen noem maar op komt heel wat oud ‘spul’ naar boven. Dat spul, de objecten, moeten veelal geconserveerd, geïnventariseerd, geregistreerd en bewaard worden. Enkele topstukken komen in vitrines van musea, de rest verhuist naar het depot.

De wereld van de archeologie. Een lezing over archeologie in het algemeen, het conserveren van die oude potten en pannen, het tentoonstellen van archeologisch materiaal. Je begrijpt het al, de keuze die ik destijds met mijn studie aan de Hoge School voor de Kunsten had gemaakt, was een keuzevak dat Beheer en Behoud heette. Archeologie, het blijft interessant en spannend.

Na de lezing over archeologie volgt natuurlijk een coole archeologische workshop. Wat we gaan doen, daar kom je vanzelf achter.

archeologie

 

 

Meer informatie over Archeologie?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636