Mineralen
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 10 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal
  • Lezing zonder praktijk: uitgebreide lezing over de wereld van de mineralogie, duur 1 uur

NB: Onderwijs: Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Mineralen

De wereld van de mineralen is een mooie maar soms wel een moeilijke, begrijpvolle wereld. Er bestaan namelijk vele soorten mineralen met allerlei moeilijke namen, wiskundige ‘berekeningen’ en veel vakjargon. Maar laat je dat niet weerhouden om te stappen in deze bijzondere wereld. Wanneer je een prachtige mineraal hebt gevonden, wil je vaak weten wat het is. Je pakt een stenenboek erbij, je kunt naar een mineralenmuseum gaan of je speurt het internet af op zoek naar de naam van je vondst. Als je eenmaal de naam weet, wil je misschien ook meer over het mineraal te weten komen.

Daarom is deze lezing en praktijk misschien een begin van je mineralencollectie. Een lezing die je helpt met het determineren (opzoeken) van je vondst. Met veel tips zodat jij zelf aan de slag kan gaan. Maar ook tips, waar je mooie mineralen kunt vinden.

Wellicht dat deze kinderworkshop jou hierbij verder kan helpen. Stap voor stap gaan we dus de wereld van de mineralogie verkennen. Stap voor stap gaan we de eigenschappen van de mineralen begrijpen… stap voor stap leer je de mineralen kennen.

In de praktijk gaan we zelf mineralen onderzoeken, vergelijken en bewerken. Dat bewerken gebeurt met halfedelstenen die van een ruwe steen naar een mooie gladde ‘bling bling’ steen overgaat door het toepassen van verschillende technieken.

Natuurlijk krijgt iedereen een mooi mineraal mee naar huis!

kinderworkshop mineralen

Meer informatie over Mineralen?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636