MINERALEN

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over mineralen

Mineralen (groep 7 en 8)

De wereld van de mineralen is een mooie maar soms wel een moeilijk te begrijpen wereld. Er bestaan namelijk vele soorten met allerlei moeilijke namen, wiskundige ‘berekeningen’ en veel vakjargon. Maar laat je dat niet weerhouden om in deze bijzondere wereld te stappen. Wanneer je een prachtige mineraal hebt gevonden, wil je vaak weten wat het is. Je pakt een mineralenboek erbij, je kunt naar een mineralenmuseum gaan of je speurt het internet af op zoek naar de naam van je vondst. Als je eenmaal de naam weet, wil je misschien ook meer over het mineraal te weten komen.

Daarom is deze lezing en praktijk misschien een begin van je mineraleninteresse. Een lezing die je helpt met het determineren (opzoeken) van je vondst. Met veel tips, zodat jij zelf aan de slag kan gaan. Maar ook tips, waar je mooie mineralen kunt vinden.

Wellicht dat deze kinderworkshop jou hierbij verder kan helpen. Stap voor stap gaan we dus de wereld van de mineralogie verkennen. Stap voor stap gaan we de eigenschappen van deze objecten begrijpen… stap voor stap leer je de mineralen kennen.

In de praktijk gaan we zelf mineralen onderzoeken, vergelijken en bewerken. Dat bewerken gebeurt met halfedelstenen die we van een ruwe steen veranderen naar een gladde steen door het toepassen van verschillende technieken.

Natuurlijk krijgt iedereen ook een mooi mineraal mee naar huis!

Mineralen
mineralen