EDELSTENEN

Educatieve kinderlezingen en kinderworkshops over edelstenen

Edelstenen (groep 6 t/m 8)

Edelstenen zijn mineralen die al eeuwenlang bewerkt en verwerkt worden in allerlei sieraden en andere toepassingen (denk aan de industrie). Edelsteden onderscheiden zich van gewone stenen door hun schoonheid, duurzaamheid en zeldzaamheid.  Die schoonheid wordt gecreëerd door verschillende slijpprocessen. Die duurzaamheid heeft betrekking op de hardheid van het gesteente en die zeldzaamheid. Tja, toch wel een apart verhaal, want hoe zeldzamer iets is, hoe meer men ervan wilt hebben.

Tijdens de lezing nemen we je mee in de wondere wereld van de edelstenen. Welke edestenen zijn er, hoe zien ze eruit en waar worden ze gevonden? Kun je ze zelf ook zoeken? Sommige mensen geloven dat edelstenen een soort toverkracht hebben. Kortom er valt een hoop te leren over deze bijzondere stenen.

Optie: praktijk of een workshop

Afhankelijk van de voorraad, groepsgrootte kan worden gekozen voor een praktijkles aansluitend waar we halfedelstenen gaan polijsten of we maken een edelsteendoosje indien de voorraad het niet toelaat. Informeer hiernaar mocht je interesse hebben.

Edelstenen diamant