Weekend van de Wetenschap Ruimtevaart Oss

Laden Evenementen

Weekend van de Wetenschap: Leer alles over ruimtevaart

Ruimtevaart is hot! De ene raket volgt de andere raket op, maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

De avonturieren boeken van een beroemde Fransman heeft een belangrijke rol gespeeld voor latere raketgeleerden. En wat gebeurt er bijvoorbeeld als je 26 vuurpijlen achter je stoel laat binden? Na de eerste succesvolle lanceringen volgden meerdere successen in de geschiedenis van de ruimtevaart. De eerste kunstmaan, de eerste mens in de ruimte, de eerste mens op de maan. Planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten komt allemaal aan bod tijdens de kinder- doe- lezing want, we gaan tijdens de lezing zelf ook aan de slag en ondervinden hoe het is om astronaut te zijn.. Na de kinder-doe lezing is het tijd om een mooie Space Shuttle te maken van de bouwplaat die voor je klaarligt.

De workshop is gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, wel even aanmelden via onderstaande knop. Let op! Er zijn maar 18 plaatsen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op: www.curiosityworld.nl of bekijk onze pagina over Weekend van de Wetenschap voor alle activiteiten die er zullen plaatsvinden.

 

Ga naar de bovenkant