We reizen de wereld rond – Bibliotheek Asten

Laden Evenementen

Kidscollege: We reizen de wereld rond!

Sandra van Dam van Curiosity World neemt je mee op reis naar bijzondere en mysterieuze plekken op de wereld zoals: Stonehenge, Pompeï, Piramides en Paaseiland. Na het korte college ga je zelf aan de slag met klei. Het resultaat mag je mee naar huis nemen. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Vooraf aanmelden.

We gaan tijdens de kidscollege op reis langs bijzondere gebouwen en plekken in de wereld. Zo reizen we af naar het mysterieuze prehistorisch monument Stonehenge in Engeland en bezoeken we het huis van een groot natuur en fossielen verzamelaar. Ook brengen we een bezoek aan Pompeï in Italië en als we dan toch op doorreis zijn, dan pakken we ook de piramides van Gizeh mee en als het kan het Dal der Koningen waar vele farao’s begraven liggen. Dan is het weer tijd om naar huis te gaan, wel met een omweg, want hoe zit het nou met de De Moai van Rapa Nui,beter bekend als de beelden van Paaseiland? Na de kidscollege is het tijd voor de workshop. Je kunt kiezen uit Stonehenge of Paaseiland. We werken met klei en zo veel mogelijk natuurlijk materiaal.

Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail. Neem deze mail mee naar de workshop. Geen bevestigingsmail gehad? Kijk dan even in de spambox van je mail.

Ga naar de bovenkant