Vakantieschool Oisterwijk- Uitvinders

Laden Evenementen

Het is herfstvakantie en dat betekent dat we weer een vakantieschool mogen draaien in Oisterwijk. Sanne heeft Curiosityworld uitgenodigd om 2 gastlessen te gaan verzorgen. Wat we gaan doen?

Teletijdmachine

Professor Barabas heeft een nieuwe uitvinding gedaan. Een teletijdmachine die je terug brengt in de tijd. Suske en Wiske en de rest van familie mogen als eerste kennismaken met deze nieuwe uitvinding. Hoe zou het zijn om in de oudheid terecht te komen, of bij een Romeinse veldtocht… of getuige te zijn van de eerste lancering van een bemande raket naar de maan? Een lezing over verschillende tijdperken gebaseerd op feiten en fabels. Aansluitend een teletijdmachine workshop. We werken o.a. met papier en karton.

 

Uitvinders en Uitvindingen

De wereld van de uitvinders. Vaak is per toeval iets uitgevonden of juist iets uitgevonden om het leven wat makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de uitvinding van de computer, de gloeilamp, de telefoon… en zo kun je nog vele voorbeelden en namen bij opnoemen. Tijdens deze kindercollege gaan we een rondje maken langs beroemde en minder beroemde uitvinders en zullen we ontdekken waar hun passie en uithoudingsvermogen lagen om ‘het’ te vinden. Een interessante lezing vooraf gevolgd door een workshop. We werken o.a. met papier en karton.

Ga naar de bovenkant