Ruimtevaartschool LocHal vanaf 21 januari 2024

Laden Evenementen

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Vier zondagen komen ze bij elkaar. Tijdens de Ruimtevaartschool leren de deelnemers alles over het astronaut-zijn en ze mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. We filosoferen over het heelal, leren over ruimtevaart en gaan zelfs aan de slag met onze eigen raket! Aan het eind zijn de jonge astronauten helemaal klaargestoomd voor hun reis naar Mars.

Kennismaken met een reis naar Mars

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit vier zondagen van 13.00 tot 15.00 uur. De start vindt plaats in het FutureLab van de LocHal op zondag 21 januari.

Voor vertrek naar Mars

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Bij het begin natuurlijk! Op dag 1 legt Sandra van Dam van Curiosityworld ze alles uit over het hoe en wat van ruimtevaart. Verder ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

Retour naar de aarde

Tot slot zetten ze weer koers terug naar planeet Aarde. Met een hoop kennis en ervaringen op zak, breekt op 18 februari de grote dag aan. In de LocHal eindigt hun reis en worden ze weer verwelkomt door hun familie. Willen de astronauten terug naar de aarde, of op Mars blijven? En vooral: waarom en wat hebben ze van deze reis geleerd?

Programma:
 • Zondag 21 januari – in het FutureLab, Bibliotheek de LocHal
  13:00 – 15:00 uur – Een terugblik- en vooruitblik op de ruimtevaart
 • Zondag 28 januari – bij Ontdekstation013
  13:00 – 15:00 uur – De raketlancering
 • Zondag 04 februari – in het Natuurmuseum Brabant
  13:00 – 14:30 uur – Een nieuwe wereld
 • Zondag 18 februari – in de Stemmingmakerij, Bibliotheek de LocHal
  13:00 – 15:00 uur – Filosoferen over het heelal en terug naar Aarde
Kosten
Deelname aan de Ruimtevaartschool kost €40,-.

Let op: jouw ticket is voor alle vier de bijeenkomsten en we gaan er vanuit dat je de gehele Ruimtevaartschool bijwoont. Bij elke bijeenkomst krijgen de deelnemers iets te drinken en iets lekkers en na afloop een origineel Ruimtevaartschool presentje.
Aanmelden en een ticket bemachtigen kan hier.

Aan deze reis hebben de Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHal, Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant, Curiosityworld en Switch/ContourdeTwern meegewerkt.

Ga naar de bovenkant