Reis naar de Maan bij Cultuurspoor Best

Laden Evenementen

Reis naar de Maan

De Maan is en blijft populair. Ook al is het alweer 47 jaar geleden dat we voor het laatst op de Maan zijn geweest. Op dit moment worden er een hoop plannen gemaakt om weer terug te keren naar de Maan. Bij deze kinderlezing bekijken we de maan van dichtbij. Hoe ziet de maan er van dichtbij uit en waar komen al die kraters vandaan? Heb je ooit het gezicht op de Maan herkend? En hoe lang doe je erover om naar de Maan te reizen met verschillende vervoersmiddelen? Heb je wel eens van rillen en lavatunnels gehoord en een grote vraag, waar komt de Maan vandaan? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens deze activiteit die CultuurSpoor Best organiseert in samenwerking met Curiosityworld.

We starten met een interactieve lezing ondersteund door filmmateriaal gemaakt in het NASA Kennedy Space Center (Florida) waar Sandra van Dam van Curiosityworld afgelopen zomer naar heen is gereisd. Daarna is het tijd voor een leuke workshop! We gaan de Maan namaken en gebruiken o.a. klei en echte lavasteentjes.

De workshop is geschikt voor nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 12 jaar. Graag vooraf aanmelden via receptie@cultuurspoorbest.nl

Raadhuisplein 30/32

kinderworkshop maan

Ga naar de bovenkant