Reis naar de maan – Bibliotheek Venlo

Laden Evenementen

Reis naar de maan! Let op: Groep 5 t/m 8 basisschool

Leeftijd: 9 tot 12 jaar

We gaan met Sandra van Dam (Curiosity World) op reis naar de maan en starten met vlotte en leerzame lezing. Het is al meer dan 50 jaar geleden dat we voor het eerst een voet hebben gezet op de maan. Je komt niet zomaar op de maan, daar moet je heel lang voor oefenen en hele goede raketten voor bouwen!

Wisten jullie dat we opnieuw naar de maan gaan? En als we er toch zijn,
hoe ziet de maan van dichtbij eruit en waar komen die vele gaten vandaan? Hoelang doe je erover om naar de maan te gaan met verschillende vervoersmiddelen? En nog veel meer.

Workshop:
In de workshop wordt stap voor stap de maan nagemaakt. Stap voor stap verwerken de
kinderen de info die zij tijdens de kidsscollege hebben gehoord en geleerd. We werken
met klei, papier en echte lavasteentjes.

Wat is Biebie’s club?
Ben jij tussen de 4 en 8 jaar oud? Neem dan deel aan de activiteiten van Biebie’s club. We ontdekken en leren spelenderwijs alles over taal, letters en verschillende onderwerpen in de wereld om ons heen. Kijk snel wat er nu allemaal te doen is bij Biebie’s club. Kom erbij en neem gezellig een vriendje mee.

Wat is Ranja Met…?
Ben jij tussen de 9 en 12 jaar oud? Kom dan een keer naar Ranja Met…? Bij Ranja Met… leer je alles over een bepaald onderwerp door een levend boek, een expert. Je leert door te doen, te ontdekken en je mag natuurlijk alles vragen! Benieuwd welke onderwerpen aan bod komen? Kijk dan snel en koop je kaartjes. Vol= vol.


Opgeven hier.
Ga naar de bovenkant