MuseumJeugdUniversiteit Toekomst van de aarde – Amersfoort

Laden Evenementen
Toekomst van de aarde – Kunsthal Kade 

Op de schaats naar school (echt waar!) , regen in de zomervakantie, volop sneeuw in de bergen… een beeld van slechts tientallen jaren geleden. Dat de ‘aarde’ aan het veranderen is, weten we allemaal. Iedere dag hoor of lees je dat het niet zo lekker gaat met onze blauwe planeet. Maar dat de aarde zich niet zo lekker voelt, is dat altijd zo geweest?

Hoe zag de aarde in de prehistorie eruit (lees: o.a. vegetatie, dieren, weer (en klimaat) toen er nog geen mensen waren? Sinds wanneer én waardoor komt het dat de aarde ‘zieker’ wordt? Aan het opwarmen is bijvoorbeeld. Heeft deze opwarming gevolgen voor ons, voor onze omgeving, voor dieren? Als we niets zouden doen, wat dan? Als we wel in actie komen, hoe dan?

We gaan de aarde plaatsen op een tijdbalk en blikken terug naar het verleden om de toekomst te begrijpen. We moeten leren om beter met de aarde om te gaan én daar hebben we jullie hulp hard bij nodig. Denk en doe mee hoe we beter voor onze blauwe planeet kunnen zorgen. Zie jullie in het paradijs.

Meer info, klik  hier.

Ga naar de bovenkant