Marskolonie Summers’Cool Udenhout

Laden Evenementen
Marskolonisten – 4 t/m 7 jaar

‘Heb je het al gehoord? Nee, wat moet ik gehoord hebben’, zegt Jens tegen Safia. Ze hebben een ‘Mars sample return’ geopend. Wat hebben ze geopend? Een Mars sample return. Wat is dat, vraag Jens aan Safia. Een Mars sample is een buisje met Marsgrond erin. Met het Marsgrond willen de aardbewoners onderzoek en proefjes gaan doen om te kijken of er plantjes in kunnen groeien. De aardbewoners willen een heuse Marskolonie gaan stichten op deze planeet. Het is de bedoeling dat al over 5 jaar de eerste Markolonisten gaan vertrekken. Dat wordt spannend! Zou jij ook een Marskolonist willen zijn?’

 

We beginnen met een kidcollege over de toekomstige reizen naar Mars met Jens en Safia in de hoofdrol. Hoe zal het leven op Mars vergaan, wat heb je nodig om te kunnen overleven, kun je ook je huisdieren meenamen? Na de kidscollege gaan we planeet Mars en zijn kolonie zo goed mogelijk namaken. We werken met klei, papier, stenen en rode ‘mengsels’ (poeder).

 

Marskolonisten – 8 t/m 12 jaar

We starten met een uitgebreidere kidscollege over de planeet Mars en de reis ernaar toe. Eenmaal op Mars aangekomen, hoe zorg je ervoor dat je het daar kunt overleven. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Mensen zijn nieuwsgierig en willen na de maan naar Mars toe. Sterker nog. Men wil een Marskolonie stichten! Na de kidscollege –gaan we aan de slag om Mars en zijn kolonie na te maken. We werken met klei, papier, stenen en rode ‘mengsels’ (poeder)

Ga naar de bovenkant