Kindercollege over de Noordpool / Cuijk

Laden Evenementen

Kindercollege bij bibliotheek Cuijk

Tijdens het Kindercollege komt iemand met een interessant beroep of hobby jou alles vertellen over het onderwerp van het college. Natuurlijk mag je hem of haar ook al je vragen stellen!

Kindercollege: De Noordpool
Sandra van Curiosityworld is expert op het gebied van de Noordpool.

Het is bijna zomer. Misschien wel lekker warm, misschien wel te warm en verlang je naar de kou, de sneeuw, ijspret. Over kou, sneeuw en ijs gesproken, dit alles kom je tegen op de Noordpool.

Wat weet jij eigenlijk van de Noordpool? Wellicht dat je weet dat het in het Noorden ligt maar waar precies? Wist je dat er twee noordpolen zijn? Je komt ook niet zomaar op de Noordpool. Vroeger was het al een heel avontuur om daar te komen. Met luchtbalonnen en sledehonden wilden de avonturiers de Noordpool bereiken. Wie heeft de Noordpool bereikt en wie niet? Welke dieren en mensen leven er en wat is er klimatologisch aan de hand met de Noordpool?

Tenslotte gaan we bekijken hoe de poolexpeditie is verlopen van de MOSAiC. Wat dit precies is? Dat hoor je tijdens de Kindercollege vanzelf. Dus welkom op de Noordpool ook al is het warm buiten!

Meld je snel aan voor dit Kindercollege en word ook de expert.
Voor kinderen vanaf 8 jaar. Natuurlijk mogen je ouders mee komen luisteren (meld alleen het aantal kinderen aan).

Ga naar de bovenkant