Kindercollege Mineralen en Gebergten / Bibliotheek Weert

Laden Evenementen

Kindercollege: Mineralen en Gebergten

30 oktober 2019, van 14:30 tot 16:00 | Weert, Wilhelminasingel 250

Kosten: € 7,50

Kindercollege: Mineralen en gebergten

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens dit Kindercollege kom jij alles te weten over mineralen en gebergten. Meld je dus snel aan!

Mineralenverzamelaars opgelet!

We gaan het hebben over gebergten én mineralen want je kunt in de bergen prachtige mineralen vinden. Over bergen gesproken: Waar komen ze vandaan of beter gezegd, hoe zijn gebergten ontstaan? In welke gebieden of landen vind je veel gebergten en waarom juist daar? Wist je dat er hoog in de bergen nog mensen en dieren leven? Trouwens, wat dacht je van een flinke klimpartij naar de hoogste berg op aarde? En als we toch op weg zijn, is de kans groot dat je mooie mineralen vindt. De wereld van de mineralen is een mooie maar soms wel een moeilijk te begrijpen wereld. Tijdens het college leer je hier meer over.

Na het college ga je zelf aan de slag met stenen. Je gaat van een ruwe steen een mooie bling bling steen maken. Je gaat je steen polijsten met verschillende ijzerpoeders. Trek dus niet je beste kleren aan! En als aandenken krijg je nog een extra mineraal mee naar huis.

Tip: neem je ouders gratis mee. (Aanmelden is alleen voor kinderen, ouders hoeven zich niet aan te melden). Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop bij onze informatieve jeugdboeken op de eerste etage! Dit college is voor kinderen van de leeftijd 7 t/m 12+ jaar.

Dit Kindercollege wordt verzorgd door Sandra van Dam van Curiosity World.

Ga naar de bovenkant