Kinderboekenweek Uitvinders en Uitvindingen – Nesselande Rotterdam

Laden Evenementen

Kidscollege: Uitvinders en uitvindingen (8-12 jaar)

 Van 03 oktober 2020 11:00 tot 03 oktober 2020 12:30

Tijdens dit kidscollege leer je niet alleen veel over uitvinders en uitvindingen, je gaat ook lekker zelf aan de slag! Schuilt er in jou een nieuwe Willy Wortel?

Het blijft fascinerend: de wereld van de uitvinders. Wist je dat uitvindingen vaak per toeval tot stand kwamen? Veel uitvindingen zijn bedacht om het leven wat makkelijker te maken, denk bijvoorbeeld aan de uitvinding van de stoommachine met als gevolg de Industriële Revolutie in Engeland. Of, de uitvinding van de telefoon, de gloeilamp, de computer en nog veel meer!

Tijdens dit kindercollege bespreken we beroemde en minder beroemde uitvinders en zullen we ontdekken waar hun passie en uithoudingsvermogen lag om ‘het’ te vinden. Een interessante lezing waarna we zelf de handen uit de mouwen steken!

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moet je van tevoren wel online een plekje reserveren. Zo kunnen we jouw veiligheid en die van andere bezoekers garanderen. We houden 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Klik hier voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Dit college is onderdeel van de Kinderboekenweek.

  • Locatie: De Kristal, Cypruslaan 408 Nesselande
  • Toegang: gratis voor leden, niet leden € 2,50
  • Tickets: aan de balie of via de button

Boek hier: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/activiteiten/agenda/evenement/19114-kidscollege-uitvinders-en-uitvindingen-8-12-jaar

Ga naar de bovenkant