Kinderboekenweek Later word ik sterrenkundige en astronaut

Laden Evenementen

Centrale bibliotheek Rotterdam

Later word ik… Sterrenkundige (8 – 12 jaar)

 Van 17 oktober 2021 13:15 tot 17 oktober 2021 14:45

Sterrenkundigen willen het heelal onderzoeken en begrijpen. Ze zijn nieuwsgierig naar de kosmos. Hoe is het heelal ontstaan? Hoe hebben al die sterrenstelsels zich gevormd en wat begrijpen we ervan? In deze workshop ga je zelf aan de slag als een échte sterrenkundige.

Sterrenkunde is een heel oude wetenschap die al in de Oudheid werd bedreven. Om sterrenkundige te worden moet je heel goed zijn in bepaalde vakken op school en nieuwsgierig zijn. Want wie nieuwsgierig is, wil dingen ontdekken en begrijpen. Zo worden er nog steeds nieuwe ontdekkingen gedaan. De workshop wordt gegeven door Sandra van Dam van Curiosityworld.

  • Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden: klik hier

en

Later word ik… Astronaut (8 – 12 jaar)

 Van 17 oktober 2021 15:15 tot 17 oktober 2021 16:45

Sterrenkundigen blijven op aarde, maar astronauten reizen naar de ruimte. Zij hebben vooraf een lange training en scholing gehad. Zij hebben op aarde geoefend en ondervonden hoe het is om G-krachten te voelen. Hoe word je astronaut en wat moet je daarvoor doen, maar wat moet je vooral niet doen?

Stap voor stap duiken we in de wereld van de man en vrouw achter het ruimtepak. Je gaat ook zelf aan de slag en leert hoe het is om een echte astronaut te zijn. De workshop wordt gegeven door Sandra van Dam van Curiosityworld.

  • Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110AToegang: Gratis
  • Aanmelden: klik hier
Ga naar de bovenkant