Kinderboekenweek: Later word ik archeoloog en paleontoloog

Laden Evenementen

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Hoe word je archeoloog en hoe spannend is het om oude ‘potten en pannen’ uit de grond te halen? Hoe weet je hoe oud iets is, waar moet je op letten bij het opgraven en wat moet je doen om archeoloog te worden? Doe mee en leer hoe het is om een echte archeoloog te zijn.

Allerlei dingen die vroeger gebruikt werden kun je in de grond terugvinden, zoals geld, sieraden, kleding en gebruiksvoorwerpen. Wist je dat er verschillende soorten archeologen zijn? Je kunt naast stads- of gemeentearcheoloog ook onderwaterarcheoloog of egyptoloog worden. Je gaat ook zelf aan de slag met archeologisch materiaal en leert hoe het is om een echte archeoloog te zijn. De workshop wordt gegeven door Sandra van Dam van Curiosityworld.

  • Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden: hier

en 

Paleontologen zoeken naar fossielen, dat zijn de resten van dieren en planten die al heel lang geleden zijn uitgestorven. Het is heel spannend om een dinosaurus op te graven of oude botten te bestuderen. Misschien vind je wel een onbekende soort!

Maar wat moet je weten als je zelf wilt gaan graven? Wat heb je nodig en hoe kun je een paleontoloog worden? Je gaat ook zelf aan de slag met oude botten en ontdekt hoe het is om een echte paleontoloog te zijn. De workshop wordt gegeven door Sandra van Dam van Curiosityworld.

  • Locatie: Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis
  • Aanmelden: hier
Ga naar de bovenkant