Kinderboekenweek Hierogliefen – Weert

Laden Evenementen

Kindercollege: Hiërogliefen

7 oktober 2020, van 15:30 tot 17:00 | Weert, Wilhelminasingel 250

Kosten: € 7,50

Kindercollege: Hiërogliefen

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens dit Kindercollege in de Kinderboekenweek kom jij alles te weten over hiërogliefen. Meld je dus snel aan!

Kun jij lezen wat hier staat?

Vast niet, maar straks wel een beetje.

Het zijn hiërogliefen en dat is een heel oud schrift geschreven door de ‘Oude’ Egyptenaren. Hiërogliefen lijken op een geheimschrift, want niet iedereen kon dat vroeger lezen of schrijven. In Egypte vind je nog steeds ‘deze heilige tekens’. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden op oude tempels en in piramides.

Tijdens dit kindercollege leer je alles over deze tekens: wat hiërogliefen zijn, hoe ze ontstaan zijn en hoe je ze moet lezen en begrijpen. Ook duiken we in de geschiedenis van het Oude Egypte, de rol van veldheer Napoleon, het fort in Alexandrië, de codekrakers en nog veel meer.
Na het kindercollege ga je zelf aan de slag met hiërogliefen. Schrijf je eigen naam op een echt stuk papyrus (papier van riet) uit Egypte!

Dit college is alleen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en wordt verzorgd door Curiosity World.

Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop bij onze informatieve jeugdboeken op de eerste etage!

In verband met de maatregelen is het niet toegestaan dat ouders aanwezig zijn bij de Kindercolleges. Wel kan er gebruik worden gemaakt van de voorzieningen in de bibliotheek: rustig een krantje lezen of een lekkere kop koffie in onze Koffieboekerij.

Kinderboekenweek thema: En Toen?

Dit is een kindercollege in het kader van de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) gaan we terug in de tijd, het thema is En Toen?

Hier aanmelden: https://www.bibliocenter.nl/actueel/agenda/2020/kindercollege-hierogliefen-0710.html

Ga naar de bovenkant