Kinderboekenweek De ruimte / bibliotheek Weert

Laden Evenementen

Op reis met de Kindercolleges tijdens Kinderboekenweek op 9 oktober bij Bibliocenter Weert

WEERT – Reis tijdens de Kinderboekenweek mee naar de maan of door de ruimte! Kom op woensdag 9 oktober naar de Kindercolleges bij Bibliocenter in Weert. Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar start het Kindercollege om 13.30 uur en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar om 15.30 uur. Meedoen kost € 2,50. Meld je aan op www.bibliocenter.nl. Je vindt de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 Weert.

Op reis naar de maan
Voor kinderen vanaf 5 jaar. Sandra neemt je mee op een spannende reis naar de maan. Het is dit jaar precies 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst een voet heeft gezet op de Maan. Wil je weten hoe dat ging? En wil je weten hoe de maan er van dichtbij uitziet? Veel om te leren. Ook ga je aan de slag met jouw eigen maan, gemaakt van klei.

Op reis door de ruimte
Voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens dit kindercollege reis je mee door de ruimte. Samen met Sandra ga je onderzoeken wat de ruimte nu precies is en waarom het er zo gevaarlijk kan zijn. Er is veel te ontdekken en ook iets te winnen. Aan het einde kun je namelijk meedoen met een leuke en leerzame wetenschapsquiz.

Tip: neem je ouders gratis mee.

Ga naar de bovenkant