Kinderboekenweek: De reis naar de maan / bibliotheek Boxtel

Laden Evenementen

KENNISBENDE: REIS MEE NAAR DE MAAN

De Maan staat dit jaar weer volop in de belangstelling. Het is namelijk precies 50 jaar geleden dat we voor het eerst op de Maan hebben gestaan. Tijdens de Kinderboekenweek 2019 met als thema ‘Reis mee’, organiseert Babel Bibliotheek Boxtel een kindercollege over de Maan.

‘Reis mee’ is het thema voor de Kinderboekenweek 2019

Niet de bestemming, maar het vervoer staat hierbij centraal. Op 2 oktober neemt Sandra van Dam van Curiosityworld je mee op reis naar de Maan. We kijken terug in de geschiedenis, maar kijken ook wat er nu gebeurt op ruimtevaartgebied en werpen een blik in de toekomst.

Sandra neemt je mee in de geschiedenis, het heden en de toekomst op ruimtevaartgebied

We leren steeds meer over dit hemellichaam maar wat weet jij er al van? Hoe is de Maan van dichtbij en waar komen de vele kraters vandaan? Heb je ooit het gezicht op de Maan herkend en hoelang doe je erover om naar de Maan te reizen met verschillende vervoersmiddelen? Weet jij waar de Maan vandaan komt? Al deze vragen worden in dit kidscollege beantwoord. Sandra neemt je mee in de geschiedenis, het heden en de toekomst op ruimtevaartgebied. Het wordt een interactieve en educatieve lezing die o.a. ondersteund wordt door filmmateriaal gemaakt in het NASA Kennedy Space Center (Florida) waar Curiosityworld afgelopen zomer heen is gereisd. Over reizen gesproken…

Praktische informatie kindercollege

Datum: Woensdag 2 oktober

Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Boxtel
Kosten: €5,- leden, €7,50 niet-leden kaartjes via http://bit.ly/ReismeenaardeMaan.

Ga naar de bovenkant