Kidscollege ruimtevaart / Weert

Laden Evenementen

Kindercollege: Ruimtevaart in Vogelvlucht

25 september 2019, van 14:30 tot 16:00 | Weert, Wilhelminasingel 250

Kosten: € 7,50

Kindercollege: Ruimtevaart in vogelvlucht

Nieuwsgierige kinderen opgelet! Tijdens dit Kindercollege kom jij alles te weten over ruimtevaart. Meld je dus snel aan!

We duiken in de geschiedenis van de Ruimtevaart en werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart is erg interessant. Naast prestige projecten heeft de ruimtevaart veel technologie voortgebracht. We starten met de avonturenboeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden.

Het was het begin van de rakettechnologie in de 1e helft van de 20e eeuw waarin de eerste succesvolle raketlanceringen werden gedaan. De eerste mens op de maan, planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme komen achtereenvolgens allemaal tijdens het college aan bod. Daarna ga je een echte Space Shuttle bouwen!

Tip: neem je ouders gratis mee. (Aanmelden is alleen voor kinderen, ouders hoeven zich niet aan te melden). Wil je meer weten over het onderwerp? Kijk na afloop bij onze informatieve jeugdboeken op de eerste etage! Dit college is voor kinderen van de leeftijd 7 t/m 12+ jaar.

Dit Kindercollege wordt verzorgd door Sandra van Dam van Curiosity World.

Ga naar de bovenkant