Kidscollege Ruimtevaart (Gennep)

Laden Evenementen

Kindercollege: Ruimtevaart in vogelvlucht

Verzorgd door Sandra van Dam (VOLGEBOEKT) bij bibliotheek Gennep

Tijdens het Kindercollege komt iemand met een interessant beroep of hobby jou alles vertellen over het onderwerp van het college. Natuurlijk mag je hem of haar ook al je vragen stellen!

Kindercollege: Ruimtevaart in vogelvlucht
We duiken in de geschiedenis van de ruimtevaart en werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart gaat snel en is erg interessant. We starten met de avonturieren boeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden. Het was het begin van de rakettechnologie in de 1e helft van de 20e eeuw waarin de eerste succesvolle lanceringen werden gedaan.

De successen werden opgevolgd door het in de ruimte te brengen van een kunstmaan, de eerste mens in de ruimte en op de maan. Planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme komen achtereenvolgens allemaal aan bod. En natuurlijk vergeten we niet wat in juni gepland staat voor ruimtevluchten.

Sandra van van Dam van Curiosityworld is een echte expert en vertelt over ruimtevaart, natuurlijk kunnen kinderen al hun vragen stellen.

Meld je snel aan voor dit Kindercollege en word ook de expert.
Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Ga naar de bovenkant