De Ruimtevaartschool

Laden Evenementen

De Ruimtevaartschool

19 september 2021, van 13:00 tot 15:00 | FutureLab (Bibliotheek LocHal)

Kosten: € 60,00 euro

De Ruimtevaartschool zorgt voor een unieke reis naar Mars voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Zes zondagen komen ze bij elkaar. In die dagen worden ze helemaal klaargestoomd. De deelnemers mogen zich na afloop echte jonge astronauten noemen. Maar dat gaat niet zomaar! Eerst ondergaan zij een fitheidstest, leren ze echte astronautenvoer eten, zelf een raket bouwen én afvuren. Ook ontdekken ze hoe te overleven op een andere planeet.

Jonge astronauten worden klaargestoomd voor een reis naar Mars

Op een speelse manier maken de leerlingen kennis met alle aspecten die bij een reis naar Mars komen kijken. Het programma bestaat uit zes zondagen van 13.00 tot 15.00 uur. De start vindt plaats in de LocHal op zondag 12 september.

Deze dag bereiden de deelnemers zich voor op hun reis naar Mars. Vervolgens gaan ze op verschillende locaties aan de slag met ruimtevaartlessen, het bouwen van hun eigen raket, het reizen in het heelal en het overleven op Mars.

Tot slot zetten ze weer koers terug naar planeet Aarde. Met een hoop kennis en ervaringen op zak breekt op 17 oktober de grote dag aan. In de LocHal eindigt hun reis en worden ze weer verwelkomt door hun familie. Willen de astronauten terug naar de aarde, of op Mars blijven? En vooral: waarom en wat hebben ze van deze reis geleerd?

Meer info, klik hier.

Ga naar de bovenkant