Beste bezoekers,

Wat een jaar. Een jaar die velen onder ons zo snel mogelijk willen vergeten. Het verlies van een dierbare of misschien wel zelf ondervonden hoe ‘koud en kil’ zo’n virus kan zijn. Zelf ben ik (nog) niet gevat en ik hoop het ook zo te laten. Wees voorzichtig allen, het virus is nog overal om ons heen.

Maar hé, los van Covid-19, wil ik toch bij deze benadrukken wat een bijzonder jaar het is geweest bijvoorbeeld op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart. Een kleine niet complete opsomming: wel of geen leven op Venus, komeet Neowise in juli gespot, conjunctie Jupiter en Saturnus, in de zomer 3 ruimtemissies naar Mars van start gestart gegaan die allen hopelijk in februari 2021 aan zullen komen, China met de meegebrachte maanstenen, Hayabusa2 met de aflevering van ‘zwart zand’ van planetoïde Ryugu, Blauwe Maan met Halloween en wat dacht je van de geslaagde missies van de bemande Crew Dragon naar het ISS.

Ook is mij bij gebleven is het opgegraven skelet met huid en haar van een holenbeer in Siberië of de Nazca lijnen waar een kat is uitgebeeld. Te veel om op te noemen…

Met Curiosityworld gaat het goed, ondanks dat activiteiten niet altijd kunnen doorgaan, kan ik genieten van de extra tijd die op me af is gekomen. De vele determinatie uren van achterstallig geologisch materiaal maakt het meer dan goed. Ook het werk voor Stadsmuseum Tilburg is door blijven gaan. We zijn druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw educatief boekje over Vincent van Gogh in de 19e eeuw in Tilburg. Een boeiende geschiedenis waar ik me helemaal in vast heb gebeten.

Rest mij te zeggen dat ik iedereen een heel goed en vooral een gezond 2021 toe wil wensen. Pas goed op jezelf en wie weet treffen we elkaar weer in 2021. De agenda voor december 2020 en januari 2021 laat ik even leeg. De gemaakte afspraken zijn geannuleerd of worden verzet. Komt goed!

Hartelijke groet, Sandra van Dam – Curiosityworld – sinds 2009