EXCURSIES

Ga mee naar buiten en ontdek!

Sterrenkijkavond

Curiosityworld organiseert sterrenkijkavonden. De meeste sterrenkijkavonden worden georganiseerd in het voor- en najaar. Het is dan al vroeger donker en nog niet te koud.

De sterrenkijkavond is er voor iedereen die meer wilt weten over de fascinerende sterrenhemel. Tijdens de sterrenkijkavond nemen we je stap voor stap mee om de geheimen van de sterrenbeelden te onthullen. Met het blote oog, met een zoekkaart en geen digitale hulpmiddelen. Puur natuur.

Wist je dat in 1930 ene Eugène Delporte de sterrenhemel heeft opgedeeld in 88 sterrenbeelden en dat deze indeling later officieel is erkend door de International Astronomical Union (IAU)? Maar wees gerust, we gaan en kunnen niet alle 88 sterrenbeelden zien en allemaal behandelen.

Sterrenkijkavond, ideaal voor families.

sterrenkijkavond excurcies

Wanneer we vertrouwd zijn geraakt met de sterrenhemel, is het mogelijk om in besloten kring en op afspraak een bezoek te brengen aan een particulier sterrenwacht in Ulicoten waar je zgn. ‘deepsky objecten’ kunt waarnemen. Het is daar donker met weinig lichtvervuiling van dorp en stad.

Hou de website (agenda) of Facebook in de gaten voor de eerstvolgende sterrenkijkavond. De sterrenkijkavonden vinden plaats in regio Udenhout/Moergestel maar kan ook op verzoek elders plaatsvinden. Als het maar donker is!

In de voetsporen van

Onderzoeken en Ontdekken

We gaan naar buiten! We zullen onze ogen te kost geven want er valt heel veel buiten te ontdekken. Dat ontdekken doen we nooit alleen. We zullen altijd In de voetsporen treden van historische personen. Sommige kinderen weten al wie hiermee bedoeld worden. Zij zijn al mee geweest. Wil je ook naar buiten en op (historisch) natuuronderzoek gaan? Laat een bericht achter in de mailbox en informeer naar de mogelijkheden. De groepen mogen nooit te groot zijn, want kwaliteit gaat voor. Iedereen moet in de gelegenheid zijn om de gevonden schatten te onderzoeken.

Naar Buiten- Ontdekkingen kan bij u in de buurt worden georganiseerd maar natuurlijk zijn de ontdekkers ook van harte welkom in omgeving Moergestel of de Loonse en Drunense Duinen (Udenhout). (Brabant).

onderzoeken en ontdekken
geologische excursies

Natuurhistorisch en geologische wandeling door Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen

Stevige wandelschoenen aan en we kunnen op pad. We gaan een natuurhistorische geologische wandeling maken door het Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen. Laat u onderweg informeren over de oorsprong van dit unieke zandverstuivinggebied, ook wel Brabantse Sahara genoemd en maak kennis met de geologie eromheen. Deze natuurhistorische geologische wandeling staat geheel los van ‘In de voetsporen van’. Hierbij ligt de nadruk op Onderzoeken en Ontdekken. Bij deze excursie duiken we in de geschiedenis van dit gebied en betrekken de geologie erbij.

Duur: tussen de 2 a 3 uur afhankelijk van de groepsgrootte. We starten aan de kant van Udenhout.