Zonnestelsel
  • Duur: 1/2 tot 2 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: kinderlezing en materiaal
  • Lezing zonder workshop: uitgebreide inhoudelijke lezing over het Zonnestelsel

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden. 

Reis door het Zonnestelsel

We gaan een reis maken door ons Zonnestelsel. Je leert de namen van de planeten kennen en welke planeten je zelf met het blote ogen kunt zien. Misschien wil je ook weten wanneer en hoe het Zonnestelsel is ontstaan en waar kometen, planetoïden en ‘vallende sterren’ vandaan komen. Tot slot delen wij natuurlijk de laatste nieuwtjes, ontdekkingen en ontwikkelingen uit over ons Zonnestelsel.

Na de lezing gaan we aan de slag. We gaan het Zonnestelsel helemaal namaken en dat wordt hard werken! Ben je benieuwd hoe het Zonnestelsel eruit komt te zien? Daar kom je vanzelf achter tijdens de workshop!

Wil je meer weten over deze workshop, neem dan contact op. Vele kinderen zijn al voor geweest. Inmiddels zijn er al heel wat mini-Zonnestelsels in omloop!

kinderworkshop Zonnestelsel
Planeten
  • Duur: ca. 1,15 uur
  • Leeftijd: vanaf 5 t/m 7 jaar
  • Inbegrepen: kinderlezing en materiaal
  • Lezing zonder workshop: duur: 30 minuten

NB: Onderwijs: Onderbouw geldt een speciaal groepstarief.
Vraag naar de mogelijkheden.

Planeten 

Al die bollen, al die planeten in de ruimte, wat zijn dat? Dat gaan we heel goed uitleggen aan onze jongste doelgroep . We gaan met elkaar ontdekken wat planeten zijn, hoeveel planeten er zijn, waarom die bollen bijna rond zijn en waar komen de planeten vandaan? Kun je reizen naar een planeet en wonen wij zelf ook op een planeet? We starten met een educatieve lezing die geheel op het niveau (leeftijden) van de kinderen is afgestemd.    animaatjes-planeten-9131994

Na de lezing gaan we aan de slag. Natuurlijk gaan we zo’n planeet helemaal namaken. Tip. Trek niet je beste kleding aan want we werken met verf. 

Wil je meer weten over deze workshop, neem dan contact op. 

Meer informatie over Reis door ons Zonnestelsel?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636