Zon
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 9 jaar
  • Inbegrepen: kinderlezing en materiaal. Lezing zonder workshop, duur 1 uur
    NB: Onderwijs > Bovenbouw. Groepstarief van toepassing, informeer naar de mogelijkheden.
De lachende Zon
  • Duur: 1,15 uur
  • Leeftijd: vanaf 5 t/m 8 jaar
  • Inbegrepen: kinderlezing en materiaal

NB: Onderwijs > Onder- en Middenbouw.

Groepstarief van toepassing, informeer naar de mogelijkheden.

De Zon

De Zon is een ster van middelbare leeftijd, ongeveer 4,6 miljard jaar oud. Onze Zon staat het dichtst bij de aarde en is daarmee ook een van de meest waargenomen hemellichaam. Er valt dan ook veel over deze bijzondere ster te vertellen. Een ster waar we niet zonder kunnen. We starten met een inhoudelijke lezing over de Zon, we ‘snijden de Zon doormidden’ en bekijken de binnenkant. We zullen kennismaken met vele bijzondere eigenschappen, niet alleen in theorie maar ook in praktijk.

Wanneer de Zon schijnt gaan we naar buiten om zelf de haar van dichtbij te bekijken. We gebruiken daarvoor speciale brillen en wat dacht je van het meten van de schaduw van de Zon die op de aarde terecht komt. Het is meten en weten. Kortom, deze workshop is heel geschikt voor wie meer wil weten over onze Zon en wat daar de voordelen van zijn, denk bijvoorbeeld aan het opwekken van zonne-energie voor allerlei doeleinden.  

kinderworkshop Zon

Naar buiten voor de praktijk, kijken door een speciaal (veilig) filter. Leerzaam en leuk!

De Zon

De Zon is een ster, net als al die andere twinkelende puntjes die je aan de hemel ziet staan. We gaan kennismaken met deze lachende Ster. Op een speelse maar educatieve wijze leren de jongste kinderen hoe, wat en waarom de Zon zo belangrijk en bijzonder is. 

Na de lezing volgt de workshop. We gaan deze lachende Zon helemaal namaken!Zon

 

 

 

 

 

Meer informatie over Zon?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636