Kinderworkshop Ruimtevaart
  • Duur: 1,5 – 2 uur
  • Leeftijd: vanaf 8+ jaar
  • Inbegrepen: kinderlezing en materiaal
  • Lezing zonder workshop: uitgebreide lezing over de geschiedenis en toekomst van de ruimtevaart, 1 uur

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw geldt een speciaal groepstarief.  Vraag naar de mogelijkheden. 

Ruimtevaart in Vogelvlucht

We duiken in de geschiedenis van de Ruimtevaart en werpen een blik in de toekomst. De ontwikkeling van de ruimtevaart is erg interessant. Naast prestige projecten heeft de ruimtevaart veel technologie voortgebracht.

We starten met de avonturieren boeken van een beroemde Fransman. Deze boeken waren een enorme inspiratiebron voor latere raketgeleerden. Het was het begin van de rakettechnologie in de 1e helft van de 20e Eeuw waarin de eerste succesvolle raketlanceringen werden gedaan.  De succesen werden opgevolgd door het in de ruimte brengen van een kunstmaan, de eerste mens in de ruimte, maar helaas ook de slachtoffers die de ruimtewedloop tussen USA en USSR parten speelde. De eerste mens op de maan, planetenonderzoek, ruimtelaboratoria, Space Shuttles, commerciële ruimtevluchten en toerisme komen achtereenvolgens aan bod!

Bovendien zijn we trots op de in Nederland geboren astronauten André Kuipers, Wubbo Ockels en Lodewijk van den Berg.

Ruimtevaart in Vogelsvlucht
Ruimtevaart in Vogelvlucht
Kinderworkshop Ted en de Raket…
  • Duur: 1,15 uur
  • Leeftijd: vanaf 5 t/m 7 jaar
  • Inbegrepen: kinderlezing en materiaal

NB: Onderwijs: Onderbouw geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

“Ted is een heel nieuwsgierig jongentje. Hij is zo nieuwsgierig dat hij al alle kamers in huis heeft onderzocht… behalve één kamer. Hij heeft geen toegang tot deze kamer want die kamer zit altijd op slot, behalve ’s avonds wanneer Ted in bed ligt. Dan hoort hij zijn vader naar boven komen. Hij hoort de deur van de geheime kamer opengaan en hij hoort dat zijn vader aan de slag gaat. Vader is iets aan het bouwen, maar wat? Dan besluit Ted op een dag stiekem deze kamer te gaan bezoeken en wat hij dan ontdekt?”

We starten met een leuk voorleesverhaal en gevolgd door een kinderlezing over de ruimte en ruimtevaart. We gaan aan de hand van het verhaal van Ted en de raket een reis maken door de ruimte. We verlaten de aarde en ontdekken wat er te zien is buiten de aarde. De kinderen gaan kennismaken met ruimtevaart. Ze leren dat er veel onderzoek moet worden gedaan voordat je in een ruimteschip stapt. Ook leren ze wat de ruimte precies is en dat er mensen en dieren in de ruimte zijn geweest. Uiteindelijk komt Ted weer veilig terug op aarde. De aarde waar we met z’n allen heel zuinig op moeten zijn!

Na de doelezing starten we met de workshop. We gaan natuurlijk de raket van Ted namaken of werken aan een ruimteboekje dat na de lezing wordt uitgereikt.

 

kinderworkshop Ruimtevaart

Meer informatie over Ruimtevaart?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636