SJORS CREATIEF 2020 / CiST

Cultuureducatie in Tilburg en Oisterwijk.

Sjors Creatief

Try Out Cultuur zorgt er samen met Sjors Creatief voor dat de kinderen in aanraking komen met zoveel mogelijk cultuur binnen de gemeente Tilburg en Oisterwijk. Basisschoolleerlingen uit gemeente Tilburg en Oisterwijk kunnen vanaf 15.00 uur op woensdag 26 februari 2020 zich inschrijven voor verschillende activiteiten. Het Sjors boekje zal op de scholen worden uitgedeeld. De onderwerpen die Curiosityworld dit jaar aanbiedt, zijn:

Gemeente Tilburg / Gebouw de Peppel / Zeshoevenstraat 36 / Udenhout (1e verdieping kamer 1.07)

Praktijk mineralen, groep 6 t/m 8 op 17 juni vanaf 15:15 uur maar is vanwege corona verzet naar woensdag 9 september 2020

Praktijk fossielen, groep 4 t/m 8 op 3 juni vanaf 15:15 uur maar is vanwege corona verzet naar woensdag 16 september 2020

Kidscollege fossielen, groep 4 t/m 8 op 13 mei vanaf 15:15 uur maar is vanwege corona verzet naar woensdag 28 oktober 2020 (LET OP: in Moergestel)

Naar de maan, groep 2 t/m 4 op 15 april vanaf 14:15 uur maar is vanwege corona verzet naar woensdag 23 september 2020

Kidscollege met workshop Dieren uit de Prehistorie, groep 4 t/m 8 op 9 april vanaf 16:00 uur maar is vanwege corona verzet naar woensdag 18 september 2020

Kidscollege vulkanen, groep 5 t/m 8 op 1 april vanaf 15:15 uur: nieuwe datum volgt

Gemeente Oisterwijk/ Curiosityworld / De Scheerman 6 / Moergestel 

Kidscollege + workshop heelal, groep 5 t/m 8 op 13 maart vanaf 15:30 uur

Kidscollege + praktijk Wat is geologie, groep 5 t/m 8 op 5 juni vanaf 15:30 uur: nieuwe datum volgt

Voor een 5e jaar op een rij zullen wij in 2020 weer klaar staan voor alle nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over natuur, wetenschap en geschiedenis. Volg de ontwikkelingen via de nieuwsbrief.

Sjors Creatief / CiST

CiST / Cultuur in School Tilburg

Ook dit jaar 2020/2022 werkt Curiosityworld samen met CiST. CiST brengt jaarlijks een brochure uit met daarin een overzicht van het aanbod van de cultuurinstellingen in Tilburg waaronder Curiosityworld. De brochure met het aanbod is ook online te raadplegen. (kies techniek). Voor een compleet overzicht aan onderwerpen, klik hier.

CiST wil leerlingen en onderwijsprofessionals verleiden met kunst- en cultuur. We werken vanuit de dialoog. Voor ons staat dialoog voor een open houding naar de ander. Samen zoeken naar het waarom, hoe en wat van kunst en educatie. Graag willen we de weg gaan bewandelen naar mooie betekenisvolle educatie voor de leerlingen in Tilburg. De vraag van het onderwijs staat centraal. Daarnaast ondersteunen wij culturele partners in hun behoefte om advies. Wij zijn zichtbaar in de stad zodat het spelen van de centrale verbindende rol vanzelfsprekend is voor de verschillende partijen. Wij denken vrij ” buiten de lijntjes” en creëren ruimte en tijd om samen te sparren en te overleggen. Wij doen dat binnen drie belangrijke domeinen.

Primair onderwijs

CiST werkt vanuit de vraag van de school en de gesignaleerde onderwijsontwikkeling. Om de vraag met betrekking tot cultuureducatie en de onderwijsontwikkelingen in beeld te houden voeren we gesprekken met leerkrachten, interne cultuurcoördinatoren, directies en schoolbesturen. T-Primair is een belangrijke gesprekspartner voor ons in het kader van de Brede Talentontwikkeling in Tilburg. We voeren deze gesprekken samen met het sportbedrijf, met natuur en milieu educatie en techniek en wetenschap. CiST levert de projectleider voor het programma Cultuur met Kwaliteit. Ten behoeve van de brede kennisdeling binnen het primair onderwijs organiseren we diverse inspirerende netwerkbijeenkomsten. (bron: cist.nl)