Sjors Creatief 2019 / CiST2019-01-08T18:20:06+00:00

SJORS CREATIEF 2019 / CiST

Cultuureducatie in Tilburg en Oisterwijk.

Sjors Creatief

Try Out Cultuur zorgt er samen met Sjors Creatief voor dat de kinderen in aanraking komen met zoveel mogelijk cultuur binnen de gemeente Tilburg en Oisterwijk. Basisschoolleerlingen uit deze gemeenten kunnen vanaf 15.00 uur op dinsdag 6 februari 2019 zich inschrijven voor verschillende activiteiten. Het Sjors boekje zal op 4 februari op de scholen worden uitgedeeld. De onderwerpen die Curiosityworld dit jaar aanbiedt, zijn:

NASA en Kennedy Space Center, Natuurwetenschappelijke speurtocht, Piramides uit het Oude Egypte, Dieren uit de Prehistorie, Planeten, Uitvinders, Mysteries in combinatie met theater, Fossielen (vernieuwd) en Vulkanen.

Voor een 4e jaar op een rij zullen wij in 2019 weer klaar staan voor alle nieuwsgierige kinderen die meer willen weten over natuur, wetenschap en geschiedenis. Volg de ontwikkelingen via de nieuwsbrief.

Sjors Creatief / CiST
CiST

CiST

Ook dit jaar 2018/2019 werkt Curiosityworld samen met CiST.
CiST staat voor Cultuur in School Tilburg. “Bureau CiST ontwikkelt beleid om cultuureducatie een vaste plaats te geven in het onderwijs. CiST bemiddelt tussen het culturele veld en het onderwijs, waarbij de nadruk ligt op hoe de vraag van de scholen beantwoord kan worden door het culturele veld in haar volle breedte. CiST adviseert en ondersteunt scholen bij het verwerven van subsidie, geeft structurele begeleiding, verzorgt training en scholing en legt daarbij het accent op de kwaliteit, de verankering en de pedagogisch-didactische onderbouwing van cultuureducatie in het onderwijs”.

CiST brengt jaarlijks een brochure uit met daarin een overzicht van het aanbod van de cultuurinstellingen in Tilburg waaronder Curiosityworld. De brochure met het aanbod is ook online te raadplegen. Kijk hier voor het aanbod van Curiosityworld. Echter staan niet alle onderwerpen in de brochure/online vermeld. Het is slechts een greep uit het grote aanbod. Voor een compleet overzicht, klik hier.