Kinderboekenweek 2018
  • Duur: in overleg, gemiddeld 1,5 uur
  • Leeftijd: 5 t/m 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar
  • Inbegrepen: lezing, workshop en materiaal

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

‘Het eerste contact met ruimtewezens’ (groep 5 t/m 8)

De Kinderboekenweek staat in 2018 in het teken van vriendschap. Het leggen van contacten vormt de basis van vriendschap en wij. Wij gaan Contacten en Vriendschap vanuit ruimtelijk perspectief eens nader bekijken.

Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt! Hoe cool is dat, toch? Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving. Hoe zou het eerste contact eigenlijk verlopen? Vriendschappelijk of juist vijandig? We weten allemaal dat vriendschap vaak begint met het leggen en het onderhouden van contacten. Vriendschap komt van twee kanten, het is ‘geven en nemen’.

Maar stel dat we nu echt in contact komen met buitenaardse wezens. Hoe zou dit contact dan verlopen? Zouden de buitenaardse wezens op ons lijken? Zouden we elkaar kunnen begrijpen? In de jaren ’70 is met de sonde pioneer 10 de Gouden Plaat met inscripties gelanceerd. Op de plaat staat precies waar de aarde zich bevindt in het Zonnestelsel én er staat een belangrijke boodschap op. Of zouden we contact kunnen leggen via de zgn. Areciboboodschap.

We starten met een spannende, interessante lezing over het leggen van contacten en het maken van contacten met verre beschavingen. We maken een reis in het hier en nu. De lezing geschikt voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Workshop aansluitend over Buitenaardse wezens / zoektocht.

Vanaf nu te boeken via info@curiosityworld.nl.

Vriendschap sluiten met Proxy, een buitenaards wezentje (groep 1 t/m 4)

“Nietsvermoedend kijkt Tim door de telescoop. He? Zie ik dat nou goed? Het lijkt wel een buitenaards ruimteschip of zit er een flinke vlek op mijn lens? Tim maakt snel de lens van de telescoop schoon en kijkt opnieuw naar de ruimte. En ja hoor, weer diezelfde vorm maar wat gebeurt er nu? Het lijkt wel of het ruimteschip gaat landen. Moet ik nu bang gaan worden of vind ik het zo spannend om te gaan kijken. Tim besluit om naar het ruimtevaartuig toe te gaan en wat hij dan ontdekt..!”

We starten altijd met een lezing en eindigen met een workshop over Proxy. Vriendschap staat centraal met een knipoog naar de wetenschap.

Vanaf nu te boeken via info@curiosityworld.nl.

Mysteries
Monsters en Geheimen
Kinderboekenweek 2018
  • Duur: 1 uur
  • Groep: 1 t/m 8
  • Klokhuisformule: theatervoorstelling & lezing

NB: Prijsopgave, vraag naar de mogelijkheden. TIP: wij doen mee met CIST!

Theatervoorstelling & Lezing

We starten met een komische voorstelling van Janine Vriens van het theater ‘Van Niks & Van Alles’. Janine speelt de rol van… tja… nog even wachten, want het thema is nog zo vers…

Dit ‘Klokhuisformule’ is geschikt voor scholen voor de Onder,- Midden- en Bovenbouw, bibliotheken, CIST, etc. Info en boeking verloopt via: info@curiosityworld.nl / of bel 06-13908636 (Sandra van Dam)

KBW 2017, Griezels
KBW 2017, Griezels

Meer informatie over de Kinderboekenweek?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636