Hunebedden
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Piramiden, Stonehenge, hunebedden… wat hebben ze allemaal gemeen?

Juist, iets mystieks. Bij Stonehenge gaat het niet alleen om stenen die in een cirkel staan en bij de hunebedden zijn niet zomaar stenen op elkaar gestapeld. Verschil, Stonehenge staat in Engeland en de Hunebedden in Nederland. Waar vind je Hunebedden in Nederland en wat zijn Hunebedden? OK, een tipje van de sluier. Hunebedden zijn preshistorische grafkelders, maar niet zomaar grafkelders. In deze grafkelders werden belangrijke mensen begraven net als de Egyptische farao’s uit de eerste dynastieën die in piramides werden begraven.

Ga mee terug in de tijd met de kinderworkshop over Hunebedden. Terug naar het Trechterbekervolk, terug naar het mooie aardewerk dat zij hebben achtergelaten.

Bouw van een hunebedWe starten met een luchtige lezing over Hunebedden, gevolgd door een keileuke workshop. Je voelt hem al aankomen. Precies! We gaan een mooie hunebed namaken en gebruiken natuurlijke materialen.

En wie Curiosityworld inmiddels kent, zo puur en zo echt mogelijk. Dus met echte stenen en zo veel mogelijk natuurlijk materiaal.

kinderworkshop hunnebedden

Meer informatie over Hunebedden?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636