Water
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: Vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Water

We gaan op reis, maar niet alleen. Professor Tropfen gaat met ons mee. We hebben afgesproken op het strand. Op het strand is van alles te vinden. Mooie schelpen en soms spoelen ook dieren uit de zee aan. Als we het strand hebben bewonderd springen we op een golf en laten we ons meevoeren langs de grote zeeën op aarde en komen we ondertussen veel te weten over water. Niet alleen is er water op aarde maar zou er ook water voorkomen op andere planeten?

Halverwege de reis stappen we over op een onderzeeboot. We gaan de diepzee verkennen. Eerst is het nog licht, daarna reizen we in het pikkedonker. Opeens zien we allerlei lichtjes… wat zou dat kunnen zijn? Dan is het weer tijd om door te reizen. We stijgen op en dalen weer neer. Eigenlijk hebben we stiekem de waterkringloop doorlopen.

Na de doe-lezing is het tijd om met de kinderen aan de slag te gaan. Gezien de goede ervaringen met de ‘Ontdekhoeken’ gaan we met dit thema allerlei activiteitenhoeken inrichten. Er is een microscopenhoek, een Diepzee hoek, een proefjeshoek, etc.  De inrichting en aantal activiteiten hangt van de groepsgrootte af. Alle kinderen ontvangen voor dit praktijkgedeelte een opdrachtboek.

Schoolproject Waterkringloop
Project water
Waterkringloop en Druppelwijzer
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: van 5 t/m 7 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal

NB: Onderwijs: Onderbouw. Voor scholen geldt speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Druppelwijzer

Kinderen uit de Onderbouw gaan kennismaken met Druppie Drup, de waterdruppel. In een interactieve PowerPoint gaan we Drup volgen. Drup gaat van alles meemaken tijdens zijn reis rond, boven en ‘onder’ de aarde. Gelukkig komt Drup weer veilig thuis van waar hij vertrokken is… zijn huis aan het strand.

Na de doe-lezing over de Waterkringloop en de Zee gaan de kinderen aan de slag. Ze gaan de reis van Drup namaken in een Druppelwijzer. Waar is Drup geweest en wat heeft hij allemaal beleefd.  Alle plekken komen aan bod, ook toen hij net ontsnapte aan de gaswolken en lavabommen van een vulkaan.

Al spelenderwijs ontdekken de kinderen de wereld van het water. De juiste combinatie, de presentatie en de Druppelwijzer maakt alles levendig!

 

Waterkringloop OB

Meer informatie over waterprojecten?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636