Mars
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing en materiaal
  • Lezing zonder praktijk: uitgebreide lezing over de ontwikkelingen rondom Mars, duur 1 uur

NB: Onderwijs: Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Mars

Na de Maan is Mars één van de populaire hemellichamen die we kennen. Mars is de 4e planeet van ons Zonnestelsel en staat tussen de Aarde en Jupiter in. Planeet Mars, één van de meest bezochte planeten van ons Zonnestelsel. Mars, een planeet die de mensheid al een paar eeuwen bezighoudt. Maar waarom? Wat maakt Mars zo’n bijzondere planeet, waarom sturen wij met regelmaat ruimtesondes en landers naar Mars? Het knipselarchief in ons Natuurhistorisch Kabinet wordt alsmaar groter.

Marssonde Mariner 4 was in de jaren ’60 de eerste geslaagde Amerikaanse onbemande ruimtemissie naar Mars. Het doel van deze vlucht was om opnames van de planeet te maken, kijken of er leven is en onderzoek doen naar eventuele stralingsgordels bij Mars. Toen de Mariner 4 foto’s terugstuurde naar de Aarde, was men toch enigszins teleurgesteld, maar waarom?

Na de Mariner volgden vele, vele onderzoeksvluchten, landers op mars, robots op mars, etc. De eerste robot die daadwerkelijk op Mars rondreed was de Sojourner in 1997.

De ontwikkelingen over planeet Mars en het zoeken naar water en ‘leven’, dit staat centraal in de nieuwe thema over Mars, bewoonbaar of niet.

Na de lezing volgt de workshop. We gaan natuurlijk Mars zo echt mogelijk namaken.

Mars
Onderzoek naar de planeet Mars

Meer informatie over Mars?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636