Sterrenkijkavond

Curiosityworld organiseert een paar keer per jaar een sterrenkijkavond. De meeste sterrenkijkavonden worden georganiseerd in het voor- en najaar. Het is dan al vroeger donker en nog niet te koud.

De sterrenkijkavond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de sterrenhemel. Stap voor stap leren we de sterrenbeelden kennen. De eerste avonden bekijken we de sterrenhemel met het blote oog. Eugène Delporte heeft in 1930 de sterrenhemel opgedeeld in 88 sterrenbeelden. Deze sterrenbeelden zijn later officieel aangenomen door het International Astronomical Union (IAU) en vermeldt in de moderne sterrenatlassen en digitale media.

Wanneer we vertrouwd zijn geraakt met de sterrenhemel, is het mogelijk om in besloten kring en op afspraak een bezoek te brengen aan een particulier sterrenwacht in Ulicoten waar je zgn. ‘deepsky objecten’ kunt waarnemen. Het is daar donker met weinig lichtvervuiling van dorp en stad.

Hou de website (agenda) of facebook in de gaten voor de eerstvolgende datum van de sterrenkijkavond. De sterrenkijkavonden vinden plaats op de parkeerplaats nabij de Loonse en Drunense duinen in Udenhout maar kan ook op verzoek elders plaatsvinden. Als het maar donker is!

Tip: groepsuitje (excursie) vanaf minimaal 15 personen. Neem gerust contact op voor ideeën.

sterren kijken

Volgende Sterrenkijkavond

Vrijdag 6 oktober 2017 tijdens het Weekend van de Wetenschap (alleen bij helder weer). Parkeerplaats Loonse en Drunense Duinen / Udenhout

Zaterdag 28 oktober 2017 tijdens Nacht van de Nacht inclusief lezing over het Heelal met aansluitend een sterrenkijkavond. Plaats: Udenhout, Schoorstraat 2. Een prachtig monumentaal gebouw met allerlei voorzieningen.

December

Zodra het donker en helder is en dat ook nog in het weekend, verschijnt de datum op de website, op Facebook en als extra bericht in uw mailbox via de nieuwsbrief.

sterrenkijkavond

Wil je ook een sterrenkijkavond bijwonen? Meld je voortijdig aan want vol = vol

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636