Curiosityworld en CiST

Ook dit jaar 2017/2018 werkt Curiosityworld samen met CiST.

Wat is CiST?

CiST staat voor Cultuur in School Tilburg. “Bureau CiST ontwikkelt beleid om cultuureducatie een vaste plaats te geven in het onderwijs. CiST bemiddelt tussen het culturele veld en het onderwijs, waarbij de nadruk ligt op hoe de vraag van de scholen beantwoord kan worden door het culturele veld in haar volle breedte. CiST adviseert en ondersteunt scholen bij het verwerven van subsidie, geeft structurele begeleiding, verzorgt training en scholing en legt daarbij het accent op de kwaliteit, de verankering en de pedagogisch-didactische onderbouwing van cultuureducatie in het onderwijs”.

CiST brengt jaarlijks een brochure uit met daarin een overzicht van het aanbod van de cultuurinstellingen in Tilburg waaronder Curiosityworld. Dit jaar is ook de aandacht gegaan naar Techniek en Wetenschap en Natuur. De brochure met het aanbod is ook online te raadplegen, echter betreft het aanbod van 2016/2017. Het aanbod voor 2017/2018 staat hieronder alsook via de brochure, te bestellen via CiST.

Overzicht aanbod 2017/2018

Programma lezing & workshops:

 • ProgrammaTed en de Raket. BLZ 126, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Curiosityworld laat u en de kinderen op een enthousiaste en educatieve wijze kennismaken met de boeiende wereld van de ruimtevaart. Beleef de avonturen met Ted en de Raket. Educatieve lezing en ruimtevaartworkshop.
 • Programma: Reis door het Heelal. BLZ 126, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Curiosityworld laat u en de kinderen op een enthousiaste en educatieve wijze kennismaken met het heelal. Educatieve lezing en sterrenkunde workshop.
 • Programma:  Kleuren in de Wetenschap. BLZ 126, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Curiosityworld laat u en de kinderen op een enthousiaste en educatieve wijze kennismaken met kleuren en wetenschap. Educatieve lezing en kleurenworkshop.
 • ProgrammaRuimtevaart BLZ 127, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Curiosityworld laat u en de kinderen op een enthousiaste en educatieve wijze kennismaken met de geschiedenis van de ruimtevaart. Educatieve lezing en ruimtevaartworkshop.
 • ProgrammaDe Reis naar de Maan BLZ 127, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Curiosityworld neemt u en de kinderen mee op Reis naar de Maan met aansluitend een coole Maanworkshop.
 • Programma: Geologie waaronder gekozen kan worden uit:
  – Waterkringloop en de Diepzee / Drup de waterdruppel
  – Vulkanen, gesteenten en mineralen
  – Dino’s en Fossielen
  – Mammoeten
  BLZ 127, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Curiosityworld neemt u en de kinderen mee op ontdekkingsreis langs uitgestorven dieren en planeten en geologische fenomenen. Lezing & workshops en praktijk.

Voorstelling (Jeugdtheater Van Niks Van Alles) & Presentatie Curiostiyworld

 • Voorstelling & LezingHoe schreven opa en oma vroeger / Waar komt het ABC vandaan? BLZ 161, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Theatervoorstelling en lezing gecombineerd waarop we een boeiende reis gaan maken langs oude beschavingen, verdwenen geschriften en uitkomen bij het schrift van opa en oma. Verzorgd door Janine Vriens (Van Niks & Van Alles) / presentatie Sandra van Dam (Curiosityworld).
 • Voorstelling & LezingPaleontoloog Harry op zoek naar fossielen. BLZ 171, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Theatervoorstelling en lezing gecombineerd met een lezing over Dino’s en Fossielen.
 • Voorstelling & Lezing: Is de Maan van Kaas?  BLZ 157, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13.De act is komisch en visueel van opzet naar de ware inhoud over de Maan die Sandra van Dam van Curiosityworld later uit de doeken doet.
 • Voorstelling & Lezing: Op Reis door het Heelal. BLZ 165, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Theatervoorstelling en lezing gecombineerd. We gaan een reis maken door het heelal.
 • Voorstelling & Lezing: Ted en de Raket. BLZ 157, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Ruimtevaart voor groep 1 t/m 4 met theater en wetenschappelijke lezing.
 • Voorstelling & LezingRuimtevaart in Vogelvlucht. BLZ 165, CiST Brochure Talentontwikkeling 0-13. Ruimtevaart voor groep 5 t/m 8 met theater en wetenschappelijke lezing.

Boeken via CiST.

Dino's en Fossielen
Presentatie over Dino’s en Fossielen, voorstelling en lezing.

Geschiedenis van het schrift
Hoe schreven opa en oma vroeger

kinderworkshop fossielen

Heeft u interesse in het gevarieerde aanbod aan Natuurwetenschap en Geschiedenis?

Neem  voor een boeking contact op met CiST.

Curiosityworld… “we hebben inmiddels bijna 7 jaar ervaring!”

Interesse gewekt? Neem contact op, of mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636.