Dinosaurussen
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Inbegrepen: lezing, materiaalkosten, drinken en iets lekkers

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Dinosaurussen, wie kent ze niet.

Niemand heeft ze ooit in levende lijve gezien en nee ik heb het niet over de afstammelingen. Ze fascineren ons en dat begint meestal al op hele jonge leeftijd. Vandaar dat de kinderworkshop Dinosaurussen verdeeld is over 2 leeftijdsgroepen. De dinosaurussen voor de Midden- en Bovenbouw en de dino’s voor de Onderbouw.

We starten natuurlijk met een leerzame doe-lezing. Niet alleen de imposante dinosaurussen komen aan bod maar ook de kleinere soorten. Waarom zijn ze uitgestorven en waardoor is dat veroorzaakt? Kunnen we nog iets terugzien op aarde van dat Grote Uitsterven? Ja zeker! Dit en nog veel meer komt allemaal aan bod in deze spannende dinoworkshop.

Na de lezing en pauze gaan we aan de slag. We gaan allerlei dinosaurusopdrachten doen waaronder een dinoquiz met leuke prijzen. Maar we kunnen ook ‘in situ’ een mooie dinosaurus maken ‘van natuurlijke materialen. Deze workshop kan gecombineerd worden met een fossielenworkshop.

kinderworkshop Dinosaurussen
Dino's
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: vanaf 5 t/m 7 jaar
  • Inbegrepen: lezing, materiaalkosten, drinken en iets lekkers

NB: Onderwijs: Onderbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

Dino’s… de top 10 van populairste dieren

Vraag aan een jong kind welke dieren hij/zij kent. Wedden dat hij/zij naast ‘hond’, ‘poes’, ‘paard’ ook dino zegt. Met andere woorden, dino’s zijn hot en dat wordt mede aangewakkerd door de commercie, films en media.

Daarom is het goed om even stil te staan wat dino’s precies zijn en waar ze bijvoorbeeld vandaan kwamen. We gaan een klein beetje de diepte in maar ook weer niet te diep. Er is nog altijd plek voor de knuffeldino.

Na de doe-lezing is het tijd voor leuke dino-opdrachten. Welke opdrachten dat zijn, daar komen de kinderen vanzelf achter.

Spannend hoor!

kinderworkshop Dinosaurussen

Meer informatie over Dinosaurussen?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636