Kinderboekenweek 2017
  • Duur: 1,5 uur
  • Leeftijd: van 4/5 t/m 7 jaar en van 8 t/m 12 jaar
  • Inbegrepen: lezing, workshop en materiaal

NB: Onderwijs: Midden- en Bovenbouw. Voor scholen geldt een speciaal groepstarief. Vraag naar de mogelijkheden.

‘Griezels en Mysteries’ (vanaf 8 jaar)

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van Griezelen! We gaan in de Kinderboekenweek dan ook wetenschappelijk griezelen.  Een mooi spannend thema dat ieder kind zeker aanspreekt. We gaan een spannende reis maken en ontdekken via de Bermuda Driehoek de griezels en mysteries Op Aarde, Onder Water en In de Ruimte.

Diep in de zee zwemmen allerlei vreemde wezens rond. Sommigen geven licht, andere dieren hebben een grotere bek dan hun lijf. In het diepe meer van Schotland gaan we op zoek naar Nessie, bestaat hij echt of is hij nep? Na een bezoek gebracht te hebben aan Altlantis maken we Op Aarde een reis langs de mythes rondom spoken, heksen en geesten. Waar komen de verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek?

We verlaten, tot slot de Aarde en stijgen op naar de Ruimte. Hoe zat het ook alweer met het Gezicht van Mars, wat is een Zwart Gat en bestaat er leven op andere planeten? Kortom, we gaan een spannende reis maken langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap.

Optioneel: workshop Diepzeemonsters… spannend en leerzaam!

‘Griezels en Geheimpjes (vanaf 4/5 jaar)

We gaan in de Kinderboekenweek wetenschappelijke avonturen beleven over griezels en monstertjes. We ontdekken welke geheimen verborgen liggen op onze planeet Aarde, we ontdekken de geheimen diep in de zee en maken een uitstapje naar de ruimte.

Zo gaan we kennis maken met ‘dinosaurus’ Nessie die al heel lang schijnt te leven in de wateren van Schotland. We brengen een bezoek aan de ruimte en komen erachter waarom wel of geen Marsmannetjes bestaan en hoe zit het met andere ruimtewezens en zal er leven zijn op andere planeten?

Kortom, we gaan een spannende avontuurlijke reis maken langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap. We starten met een doelezing gevolgd door een coole en leerzame workshop over de Ruimte en Ruimtewezens.

griezels en geheimpjes
Kinderboekenweek 2017
  • Duur: 1 uur (20 min voorstelling / 30 min lezing)
  • Leeftijd: vanaf Midden- en Bovenbouw
  • Inbegrepen: theatervoorstelling & lezing

NB: Prijsopgave, vraag naar de mogelijkheden. TIP: wij doen mee met CIST!

Theatervoorstelling & Lezing

We starten met een komische voorstelling van Janine Vriens van theater ‘Van Niks & Van Alles’. Janine speelt de rol van… tja… nog even wachten, want het thema is nog zo vers…

 

Tip: dit ‘Klokhuisformule’ is geschikt voor scholen voor de Midden- en Bovenbouw, bibliotheken, CIST, etc.

Info en boekingen verloopt via: info@curiosityworld.nl / of bel 06-13908636 (Sandra van Dam)

Voorstelling prof X

Meer informatie over de Kinderboekenweek?

Mail naar info@curiosityworld.nl of bel 06-13908636